Verdenseneren trekker seg fra OL

Verdenseneren trekker seg fra OL

Jason Day trekker seg fra OL-deltagelse. (Foto: Getty Images)

En uke etter at Rory McIlroy trakk seg fra OL på grunn av frykten for zikaviruset, gjør Jason Day det samme.

Den første OL-turneringen i golf på 112 år står i fare for å bli en flopp allerede før den har begynt- Herrenes golfturnering i Rio er nemlig i ferd med å utvikle seg til å bli en «B-turnering».

Nå gjør verdens beste golfspiller, Jason Day, som Rory McIlroy og trekker seg fra OL-deltagelse i Rio.

Jason Day sier at risikoen er liten, men likevel ikke en han er villig til å ta på grunn av den «potensielle risikoen rundt konas fremtidige graviditeter». I en uttalelse på sin Twitter-profil skriver 28-åringen:

– Å konkurrere i OL har alltid vært et stort mål, men golf kan ikke gå foran familien min.

Bare minutter etter at Day kom med nyheten annonserte også Shane Lowry at han ikke reiser til Brasil i august.

Tidligere har Marc Leishman, Vijay Singh, Branden Grace, Rory McIlroy og Graeme McDowell trukket seg av frykt for zikaviruset. I tillegg har Adam Scott, Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel tidligere trukket seg av ulike årsaker.

Zikafeber forårsakes av et virus som overføres med mygg. Det er mistanke om at infeksjon hos gravide kan føre til fosterskader, som mikrokefali.

Til tross for at det trekker seg stadig flere spillere fra herrenes turnering, er det foreløpig ingen kvinner som har sagt de skal stå over OL.

Suzann Pettersen sa til NTB i februar at hun kan revurdere sin OL-deltagelse, dersom zikaviruset ikke er på et kontrollert nivå før lekene starter. 

– Det er naturligvis veldig bekymringsfullt. Det gjør jo at man tenker seg om to ganger. Jeg føler meg trygg på at dette blir prioritert, og jeg er sikker på at helse og hygiene blir prioritert. Men hvis det blir helt krise, må man jo vurdere hva man skal gjøre. Vi følger absolutt med på det som skjer, sa Tutta til NTB


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.