Verdige vinnere i Suzann Junior Challenge

Klassevinnere: Kristoffer Reitan, Susana Vik, Renate Hjelle Grimstad og Jarand Ekeland Arnøy sammen med Suzann Pettersen (Foto: Kristin Moe Krohn)

Det ble flere gode scorer og til og med omspill under årets Suzann Junior Challenge som ble avsluttet på Oslo GK  tirsdag.

 – Det er en glede å se så mange talenter og så mye godt spill på en så flott bane, sa styremedlem i golfforbundet Einar Lohne som har fulgt turneringen disse dagene. – Suzann Pettersen er ikke bare et forbilde for norske spillere. Hun er også en stor inspirator for alle som jobber i bakgrunnen i golf-Norge. 

Og at spillerne lot seg inspirere av verdensstjernen, var det ingen tvil om. Færrest slag brukte Kristoffer Reitan (14) fra Oslo GK i klassen 2 Gutter  som imponerte med -4 sammenlagt. I første runden satte han åtte birdies, herav fem på rad, og idag noterte han fem birdies . Med kun en dobbeltbogey og 15 par var Kristoffer i en klasse for seg. Markus Braadlie fra Bergen GK, og Anders Baumann, Bærum GK fulgte på andre og tredje plass med henholdsvis + 10 og +11. 

I klassen Jenter 2 var Susana Vik, også Oslo GK uslåelig, med en samlet score på +5. Karoline Lund fra Losby GK tok en klar andre plass med + 17, fulgt av Celine Borge, Vestfold GK med +22.

I de to eldste klassene ble imidlertid konkurransen tettere, og i klasse 1 Gutter ble det omspill mellom Jarand Ekeland Arnøy fra Fana GK og Andreas Halvorsen, Larvik GK, da begge avsluttet på totalt en over par.

I omspillet trakk Jarand det lengste strået og kan dermed notere seg en nok en god konkurranse denne sesongen. Fanaspilleren ble beste norske under Nordea Open på Miklagard tidligere i sommer. Vestfold GKs Jacob Frednes Olsen spilte på par i dag og spilte seg derme opp til en 3. plass.  

I 1 Jenter ble det også seier til en fra Vestlandets hovedstad: Rentate Hjelle Grimstad fra Bergen GK beholdt ledelsen fra første runde og slo hjemmebanespiller Sofie Kjus Huseby med et slag. På 3. plass kom Vestfold-spilleren Emily Michelle Laws fem slag bak vinneren.

– Det er flott at vi juniorer får spille på Norges beste bane, sa Suzann Pettersen da hun takket Oslo GK og øvrige samarbeidspartnere, NGF, R&A og Nike  for å stille ressurser til rådighet for Norges beste juniorer. Hun oppfordret alle til å ta med ti venner til Suzann Pro Challenge på Bogstad første helg september. 

– Lorena og Annika har lagt seg i trening, Yani kommer, og vi skal skape et nytt arrangement vi ikke har sett maken til her hjemme, understreket Tutta.

 

Mandag: Norgesfinalen i Suzann Junior Challenge er i gang.

Idag gikk første runde av Norgesfinalen i Suzann Junior Challenge. Som tidligere år stiller Suzann Pettersen opp på sin hjemmebane for å ta i mot de beste norske juniorene i aldersklassene 13-14 og 15-16 år.

Første runde er nå ferdig i alle klasser. I  Klasse 1 jenter (15-16 år) er det 17 jenter med, og her leder Renate Hjelle Grimstad fra Bergen GK. I Klasse 1 Gutter med 23 deltagere. leder Tim Gamborg fra hjemmeklubben Oslo GK. Susana Vik, Oslo GK leder Jenter 2 (13-14 år), mens hennes klubbkamerat Kristoffer Reitan leder Gutter 2. Her deltar henholdsvis åtte jenter og 16 gutter. Deltagerne har kvalifisert seg gjennom regionale finaler. 

 - Kun rundt fem prosent av norske juniorgolfere konkurrerer aktivt. Da blir det ekstra viktig å ta godt vare på de utøverne vi har. For meg er det viktig å kunne gi noe tilbake til det miljøet jeg selv kommer fra. Sånn sett håper jeg Suzann Junior Challenge kan gi våre juniorer et ekstra kick til å gjøre det som skal til for å bli best, sier Suzann Pettersen i en pressemelding i forbindelse med turneringen. Tutta er selv til stede under mesteparten av arrangementet, og står blant annet for premieseremonien tirsdag ettermiddag.

Suzann Junior Challenge ble første gang arrangert i 2004. Turneringen etablerte seg raskt som et viktig insitament for unge utøvere, og gir golfklubber en mulighet til å skape et konkurransemiljø.

 - Suzann er en stor idrettsutøver på mange måter. At hun tar seg tid til å komme hjem for å møte og inspirere unge norske golfere har enorm betydning for disse utøverne, sier idrettssjef Frode Scheie i Norges Golfforbund.

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.