Vest slo øst i tvekamp

ALLE: Spillerne tas ut til den norske varianten av «Junior Ryder Cup» etter plasseringen på Titleist Tour. Her er årets deltakere samlet i griseværet på Solastranden. Vest gikk seirende ut av duellen. Foto: Privat

Juniorene fra Vestlandet gikk seirende ut av duellen på Solastranden.

Turneringen har fått betegnelsen «Junior Ryder Cup» og prestisjen er naturlig nok stor når de beste juniorspillerne fra Vestlandet og Østlandet møtes til duell av Ryder Cup-format annethvert år.

Junior Ryder Cup gikk år på Solastranden GK i et ufyselig vær for deltakerne, med vind fra frisk bris til stiv kuling og regn på søndagen.

Kanksje var været til vestlendingenes fordel. Vest vant i alle fall med 15,5 poeng mot østlendingenes 10,5.

I 2009 ble turneringen avviklet på Miklagard GK, 2008 på Kvinesdal GK, 2007 på Losby GK og i 2006 på Stavanger & Sola GK. Hvert turneringsområde (TO) stiller med åtte guttespillere og fire jentespillere, pluss reserver. Disse tas ut etter OoM (Order of Merit) på Titleist Tour.

Det ble også denne gangen spilt et forenklet Ryder Cup-format med én runde Bestball, en runde Foursome på lørdag og en runde med singelmatcher. Vest vant i 2008 og tapte knepent i 2009. Denne gangen var det altså Vests tur igjen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.