Vet du hvem dette er?

UKJENT: Jason Dufner har ennå ikke vunnet på PGA-touren. Nå deler han ledelsen på Atlanta Athletic Club. (Foto: All Over Press)

Årets siste majorturnering preges ikke akkurat av de store stjernene i toppen. Med en runde igjen leder amerikanerne Brendan Steele og Jason Dufner, som til sammen står med kun en seier på PGA-touren.

Duoen ligger begge syv under par etter tre runder, og tar med seg en ledelse på ett slag til en annen spiller sikkert få har hørt om - Keegan Bradley, også han fra USA.

Og mens golfsporten i en årrekke har vært dominert av de samme navnene på toppen av leaderboardet begynner vi å se stadig flere førstegangsvinnere på touren, og nok en gang ser vi en turnering med ukjente navn i toppen. Men at det skal skje i en majorturnering må sies å være noe spesielt.

- Det var gøy å se opp på leaderboardet og se Steele gjøre birdie etter birdie. Det roet meg faktisk ned, han er en av mine beste venner der ute så søndag kommer til å bli morsom, sa Bradley etter runden. Brendan Steele tok sin første PGA Tour-seier for karrieren tidligere i år da han vant Valero Texas Open i april, mens Dufner har til gode å vinne på touren.

Den eneste spilleren på topp-ti på mennenes verdensranking som er topp-ti i helgens majorturnering er Adam Scott på åttendeplass, fem slag bak. Ellers finner vi Luke Donald, Lee Westwood og Nick Watney på 13. plass, ytterlige ett slag bak. Kun to tidligere major-vinnere ligger topp-ti - David Toms og Charl Schwartzel.

Amerikanerne okkuperer de fem øverste plassene på leaderboardet, og ser nå endelig ut til å vinne sin første majorturnering siden Phil Mickelson vant US Masters i fjor.

Steve Stricker ledet etter første runde, men som nå beginner seg på 5. plass tre slag bak, tror det kommer til å bli nerver blant de urutinerte spillerne i toppen.

- Alle kommer nok til å måtte prøve å håndtere nervene og presset som følger med å forsøke å vinne en stor turnering. Vinneren kommer til å bli den som klarer å være mest tålmodig, sier han.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.