Vetle og Wold vant

Vinnere: Vestlandet vant! Vetle Marøy, Bergen GK og Marthe Wold, Stavanger GK tok seieren på PGA Catalunya Golf Resort. (Foto: Kristin Moe Krohn)

Opp og ned, jevnt og ujevnt:  Lørdag vant Marthe Wold relativt lett, mens Vetle Marøy trakk det lengste strået i en spennende play-off under finalerunden på Titleist Winter Tournament.

Finalerunden på golffbundets winter camp-turnering, Titleist Winter Tournament, gikk på den vanskeligste banen, Stadium Course, på PGA Catalunya Golf Resort i Spania. Det var flotte forhold, sol og litt vind da de unge spillerne slo ut litt over 11 idag på turneringens finalerunde. Jentene i lederballen hadde byttet plass på leaderboardet de foregående dagene, men i dag ble Marthe Wold den klart best med en runde på par. - Jernene satt ikke helt, men jeg spilte bra nærspill, og jeg var stabil, sa Stavanger-jenta da seieren var i boks. Tre birdies kompenserte for tre bogeys, og Marthe kunne notere seg en samlet score på +4.
Stine Pettersen, Morrs & Rygge GK fikk det ikke til å stemme idag, men takket være en god runde i går, reddet hun 2. plassen, selv om det ble en 80-runde. Hun fikk dog ikke være alene om +10. Nicoline Engstrøm Skaug, Oslo GK, kom inn med samme totalscore og deling av 2. plassen, mens Julie Christine Lied, Fana GK, holdt 4. plassen med en 76-runde i dag.

Gutta gjorde det adskillig mer spennende! Lederballen besto nok en gang av Kristoffer Ventura, Kristian Krogh Johannessen og Vetle Marøy, og til og med hull fire gikk alle tre på par. Så ble det bogey på både Kristian og Vetle, alle tre på par og på hull 7: Birdie på Kristoffer og bogey på Vetle. Neste hull: Birdie på Vetle, bogey på Ventura, og en grei par på Kristian. Ved runding ligger alle på 37 slag.
Kristian lykkes ikke helt på 10 og 11, en bogey på Kristoffer også på hull 10, og så begynner Ventura og Marøy birdie- / bogey-kampen. Før hull 18 ligger Venutra an til seier, men misser en 1-meters putt på det siste hullet: Bogey, mens Marøy setter birdie-putten og de er likt: - 5!

Det blir play-off,  og det haster for dagslyset er i ferd med å bli borte. Hull 10 blir løsningen. Her slår Vetle ut først, en slice, mens Kristoffer får et bedre utslag, nesten i fairway. Vetle slår ut av roughen og havner med en grei lye i bunker til venstre for green. Ventura slår over og havner uggent til i bunker bak greenen. Han kommer seg for så vidt greit ut av bunkeren og havner i fringen på andre siden. Vetle Marøy slår mesterlig ut av bunker og har en tap-in for par, mens Kristoffer Ventura misser en lang putt. vinneren er kåret!

- Det kjentes bra ut da jeg startet idag, og jeg var innstilt på å vinne, men det var jo opp og nede hele veien, sa Vetle Marøy til Norsk Golf etter play-off. Andreslaget fra rough til sandbunker ble bedre enn forventet, og med et superb slag ut av bunker - ja da var seieren i boks.

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.