– Vi har to wild cards til Nordic League

– Vi har to wild cards til Nordic League

Holtsmark er designet av Robert Trent Jones II, og er en par 72-bane. (Foto: Norsk Golf)

Mandag 13. august kan alle som vil sikre seg retten til å konkurrere mot noen av Nordens beste golfere.

15. til 17. august kommer golfproffene til Holtsmark for å spille proff-turnering. Som Norsk Golf tidligere har skrevet, har turneringen, som er en del av Nordic League, plass til 156 spillere.

LES OGSÅ: Golfproffene kommer til Holtsmark

Spill skjorta av Norges beste

Nå åpner arrangøren opp for at også du kan spille skjorta av Christian Aronsen, Aksel Kristoffer Olsen og resten av golf-kompaniet som konkurrerer på nivå 3/4 i verden.

Det eneste du trenger å gjøre er å bli topp 2 i det såkalte mandagskvalet.

– Vi har to wild cards inn i turneringen med de store gutta, kanskje til og med tre, sier Stig Arne Mellerud, daglig leder Holtsmark golf eiendomsselskap.

Hull 4 på Holtsmark golfklubb. (Foto: Norsk Golf)

To wildcards

Mandag 13. august får nemlig så mange som 60 golfere muligheten til å kvalifisere seg inn til «det gode selskap». Topp 2 får muligheten til å konkurrere, og forberede, seg som de profesjonelle.

– For de som greier mandagskvalet er det innspill og pro-am den 14. august, før turneringen spilles 15. til 18. august, sier Mellerud.

Turneringen spilles over tre runder på tre dager, der cut-grensa trekkes under de 45 beste (og like), etter runde nummer to. Drammenseren Kristian Krogh Johannessen innehar banerekorden på 65 slag.

– Det forventes at denne rekorden nå slås, sier Mellerud.

Påmelding gjøres i GolfBox, med en øvre hcp-grense på 3,4.

60 plasser

Greenfee koster 600 kroner, og skulle det være flere enn 60 optimistiske amatørgolfere der ute, i toppform, er det handicap-et som avgjør hvilke 60 som får konkurrere om to wildcards.

Mandagskvalet er åpent for alle som har lyst til å prøve seg, sier Mellerud.

Holtsmark er en par 72-bane, designet av Robert Trent Jones II,og spilles til vanlig over 6 298 meter. Det kan være aktuelt å både forlenge og korte ned visse hull.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.