– Vi lærte oss å spille golf da jeg vokste opp, ikke å svinge golfkøllen

– Vi lærte oss å spille golf da jeg vokste opp, ikke å svinge golfkøllen

Shane Lowry mener golfsporten må "back to basics". (Foto: Getty Images)

Shane Lowry mener den enkle nøkkelen til suksess i golf, har blitt bortglemt

Irland og Nord-Irland, som har en samlet befolkning på 6,5 millioner, har i dag fire spillere blant de 100 beste på verdensrankingen. Shane Lowry mener forklaringen på den irske suksessen er enkel.

Forrige uke spilte Lowry sammen med Graeme McDowell i Australia, hvor de representerte Irland i ISPS Handa World Cup of Golf. Under pressekonferansen før turneringen slo i gang, ble Lowry spurt om hva han synes om banen de skulle spille på, Kingston Heath Golf Club. 

I minuttet som fulgte, kom Lowry med interessante perspektiver på det han mener er en negativ utvikling i moderne golfsport. 

Han mener oppskriften på å utvikle talenter er enkel, men i en tid der golfsporten har blitt vitenskapeliggjort av radarer, svingguruer, videoanalyse og andre tekniske hjelpemidler, har man glemt noen av de viktigste prinsippene.

– Jeg kan bare forestille meg hvor bra det er å vokse opp på en bane som dette. Man produserer defintivt flere gode golfere på slike baner, enn man gjør på helt streite parkbaner. Jeg var heldig som vokste opp i Irland. Jeg spilte mange ulike baner i mange ulike typer forhold, forteller Lowry.

Dette må vi lære videre til barn. Vi må slippe dem ut på banen i stedet for på driving rangen. Det er slik vi utvikler golfen

Shane Lowry

– På touren har du karer som Adam Scott, Louis Oosthuizen og Rory McIlroy som svinger helt perfekt. Men vi er mange andre her ute som også kan slå dem og komme oss rundt på lavere scorer, selv om vi ikke svinger like perfekt som dem. Og det er nettopp det det handler om.

– Dette må vi lære videre til barn. Vi må slippe dem ut på banen i stedet for på driving rangen. Det er slik vi utvikler golfen. Det handler om å spille golf, ikke bare stå og slå baller, sier Lowry, og konkluderer:

– Vi lærte oss å spille golf da jeg vokste opp, ikke svinge golfkøllen. Vi lærte å spille. Det er det golfsporten handler om, konkluderer Lowry.

Les også: Andreas Thorps blogg: – Glem Trackman, kom dere ut på banen!

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.