- Vi trenger flere rollemodeller

GLEDER SEG: Espen Kofstad gleder seg til å spille Challenge-tour på norsk jord. (Foto: All Over Press)

Espen Kofstad pratet med europeantour.com i forkant av ukas Challenge Tour-turnering på Hauger. Han har troen på en norsk vinner, og håper det vil være springbrettet for større norske seire i fremtiden.

Espen Kofstad er overbevist om at fremtiden er lys for golf i Norge, og håper denne ukens Norwegian Challenge vil være katalysator for Norge etter suksessen med andre skandinaviske land.

Norge har alltid ligget bak Sverige og Danmark når det gjelder å produsere spillere på de store tourene, men Kofstad, som fyller 24 på den første dagen av arrangementet på Hauger, mener det snart kan endre seg.

- Jeg tror Norge er nær å produsere flere vinnere på Challenge Tour og forhåpentligvis kan vi bygge videre på det og ta det med til det øverste nivået, sier han til europeantour.com.

- Norsk golf er i siget, det er mange av gutta som har blitt profesjonelle som har trent bra, noen har gått på college i USA og har hatt god amatørkarrierer, så vi bør være klare til å gå videre.

Mangel på rollemodeller

Kofstad peker på mangel på rollemodeller som en mulig grunn for Norges hittil magre suksess på det internasjonale plan, men hans formen den siste tiden gjør ham til en av favorittene til å lede revolusjonen. Nylig delte han niendeplassen i English Challenge, han kom på femteplass i Scottish Hydro Challenge og en imponerende 12. plass i SAINT-OMER Open på Europa-touren.

- Det er rart når du ser på landene rundt oss - Sverige og Danmark er de beste eksemplene - og du ser hva de har gjort. Jeg tror det eneste som har holdt Norge tilbake fra den slags suksess er å ha noen som bryter ut og virkelig viser vei for de andre gutta. Når du ser på Danmark, tenker man umiddelbart på Thomas Björn. Nå har de fire eller fem menn som spiller hver uke, og de er alle kapable til å vinne, fortsetter han.

- Det er det samme i Sverige. De har gjort litt lengre, men det er det samme prinsippet som gjelder. Noen hadde suksess, og deretter fulgte en generasjon av vinnere. Jeg tror det er det vi har savnet i Norge.

- En solid test

- Folk ser på Henrik Bjørnstad og de har rett i å si at han har vært svært vellykket, men de fleste av oss har ikke vært rundt ham uke etter uke, slik at vi har kunnet avle av han sin selvtillit. Det er forskjellen for meg - så snart en fyr alle av oss kjenner veldig godt får sitt gjennombrudd så er jeg overbevist om at flere følger med. 

Dette blir den første Challenge Tour-turneringen i Norge siden Lexus Open i 2007, og Kofstad har om å være den andre norske til å vinne på hjemmebane siden Paul Nilbrink vant Norwegian Open i 2000. Totalt har Norge fire vinnere på Challenge-touren.

- Det er alltid hyggelig å spille i hjemlandet så jeg tror alle de norske gutta skal gleder seg til denne uken. Men jeg er nok feil person å spørre om golfbanen. Jeg tror siste gang jeg spilte her slo jeg godt over 80. Det var omtrent ti år siden! Jeg husker at banen er tøff, og jeg hører at det vil bli en solid test. Forhåpentligvis blir det en norsk vinner, avslutter han.

Kilde: europeantour.comNorsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.