- Vi vil fjerne barrierene

LETTERE OPPSTART: Altfor mange opplever det å skulle begynne med golf som en barriere, og dette vil vi endre på, sier generalsekretær Geir Ove Berg (innfelt) i Norges Golfforbund. (Foto: NGF)

Derfor fjerner nå golfforbundet det tradisjonelle Grønt kort-kravet.

Golf er med sine 125.000 medlemskap en av de største idrettene i Norge. Årlig setter rundt 10.000 golfinteresserte seg på skolebenken for å lære om spillet. Tidligere måtte vordende golfere også gjennom en teoretisk og en praktisk prøve før man slapp ut på de rundt 170 banene i Norge. Nå er det imidlertid slutt på prøver, og skolebenken byttes ut med grønt gress og praktisk tilnærming.
 
- Altfor mange opplever det å skulle begynne med golf som en barriere, og dette vil vi endre på, sier generalsekretær Geir Ove Berg i Norges Golfforbund (NGF).
 
Til tross for at grønt kort og ”grønt kort”-kurs har blitt et begrep i norsk golf, erstattes dette med et helt nytt konsept kalt ”Veien til Golf” fra og med 2010. Men helt uten forpliktelser blir det imidlertid ikke.
 
- Til tross for at en golfrunde stort sett går rolig for seg, er man avhengig av at man selv så vel som ens medspillere har en minimumskunnskap av regler, golfvett og ikke minst hvordan man skal opptre med tanke på egen og andres sikkerhet, påpeker Berg.
 
Utfordring er frafall, ikke rekruttering
Den største forskjellen er at opplæringen blir mer praktisk. Tidligere måtte man gjennom et ni timers teorikurs og en prøve. Deretter var det en varierende mengde praksis før man måtte opp til selve spilleprøven. Klarte man disse prøvene fikk man det grønne kortet som bevis på at man behersket minimumskravene.
 
Med Veien til Golf blir tilnærmingen langt mer praktisk:
* et obligatorisk kurs på minimum 12 klokketimer hvorav minimum ni timer som praksis på et utendørs golfanlegg.
* alle får et treningskort med øvelser som skal gjennomføres i praksis.
* ingen obligatoriske prøver, hverken teoretiske eller praktiske.
* undervisningsmateriellet friskes opp og forenkles.
* eget opplegg for barn opp til og med 12 år.
* alle deltagere skal få tilbud om oppfølging etter avsluttet kurs.
 
- Golfens utfordring har ikke vært rekrutteringen, men frafallet. Dette frafallet har vært størst blant nybegynnerne, og vi har meget gode indikasjoner på at Veien til Golf gjør det enklere for flere å spille mer, avslutter Berg.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.