- Det er viktig å smile mye

PÅ VEI TILBAKE: Golffans over hele verden gleder seg over at Severiano Ballesteros ser ut til å vinne kampen mot kreften. (Arkivfoto: Getty Images)

Severiano Ballesteros har en spesiell oppskrift for hvordan han takler kampen mot kreften.

Den karismatiske golflegenden, som har kjempet mot kreft de siste årene, gjorde en sjelden offisiell opptreden i Madrid fredag. Han smilte og lo da han åpnet et seminar om hjernesvulst i den spanske hovedstaden.

Den femfoldige majorvinneren har kjempet mot den samme diagnosen siden han kollapset på flyplassen i Madrid i 2008, og har etter det vært igjennom en rekke operasjoner. Men 53-åringen bedyrer at han har det bra.

- Jeg merker små forbedringer hver uke. Jeg er på vei tilbake mot et normalt liv, strålte Ballesteros.

Spanjolen har en oppskrift for hvordan man skal bli bedre.

- Nøkkelen er å ha et sterkt sinn, å akseptere situasjonen og slå den. Jeg har vært på en streng diett, og jeg har trent mye. Jeg spaserer to timer hver dag, jeg sover godt, hviler mye og så ler jeg. Det er viktig å smile og le mye. Selv om vi sliter med en krise, har en latter aldri kostet noe.

Cristobal Belda, en av kirurgene som har operert Ballesteros, hyller sin pasients holdning.

- Seve er bra og på vei tilbake. Arbeidet han legger for dagen, er enormt.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.