– Vil bli en «killer»

Golf er moro om dagen for Ole Berge Ramsnes (18). Og stadig mer alvor.

 
Stavanger-gutten avsluttet fjoråret med å vinne US Junior Masters i Florida etter et nervepirrende omspill. Kanskje ikke så rart. Pappa Leif ble norgesmester i golf allerede som 16-åring i 1977, tidenes yngste. Ole er oppvokst bare et driverslag fra golfbanen ved Stokkavannet.
 
Golf ligger litt i genene?
– Tja, vet ikke helt. Fjeg ble med på banen da jeg var fem år. Det var morsomt allerede da. Jeg fikk grønt kort da jeg var seks. Men ingen har presset meg. Mor spiller ikke golf, og mine to søstre har bare tatt i golfkøller den gangen de fikk løfte om iskrem under en Spania-ferie. 
 
Og fotballen kom ikke og tok deg?
– Fotball var en utfordrer i starten. Men da jeg fylte ni år, fikk jeg endelig lov til å sykle til goflbanen. Da flyttet jeg nærmest inn der. Vi spilte enormt mye. Sammen med bestekompisen gikk jeg 36 hull fem dager på rad, og spilte 45 hull den sjette dagen. Vi så US Open på TV. Seint på kvelden, i 22-tida, dro vi opp på banen og gikk ni hull før mørket la seg. Vi skulle bli bedre enn Tiger Woods. Akkurat det har roet seg litt nå.
 
Hva er din styrke i spillet?
– Generell stabilitet, tror jeg. Det er ikke ofte det går helt skeis. Og jeg slår bra med driver og wedger. Jeg studerer statistikker, og trener på å forbedre det som ikke fungerer helt. Alt kan jo bli bedre. Jeg vil få ut mer, prestere enda bedre, bli en «killer»på banen. Jeg har allerede konkurrert en del internasjonalt, mot jevnaldrende fra andre land. Jeg vil finne ut hvor langt jeg kan nå.
 
College i Denver nå, ny hverdag?
– Hard disiplin! Det nytter ikke å sluntre unna. Jeg er glad for denne sjansen, selv om det er langt unna familien. Far har hjulpet meg mye. Coachen fra Denver så meg under en turnering i Frankrike, og like etter fikk jeg tilbud. Jeg vil studere business og trene golf i fire år. Så får jeg evaluere.
 
Hva har Stavanger GK betydd for deg?
– Bortimot alt. Her er jeg hjemme. Trenerne er flinke, oppfølgingen super. Jeg kan komme når som helst og spille med kjentfolk. Men det er vanskelig å satse videre herfra, treningsmulighetene om vinteren er for dårlige.
 
FAKTA
Ole Berge Ramsnes
Alder: 18 år
Klubb: Stavanger
Ole satser på å nå lengre enn sin far, som vant NM i golf som 16-åring i 1977. Norgesmester for junior i fjor, da han også vant US Junior Masters. Starter nå på college i Denver, USA.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.