Vil ha flere danske golfere

GOLFSATSING: Danmarks Idræts-forbund satser på å gjøre golf mer synlig for den danske befolkning.

I Danmark satser idrettsforbundet nå mange penger på å gjøre golf billigere og enklere tilgjengelig for folk flest. 

Utviklingsprosjekter med spesialforbund skal gjøre idrettene som tilhører Danmarks Idræts-Forbund mer synlig og lettere tilgjengelig. Golf er et av spesialforbundene som sammen med svømming har fått 6,5 millioner danske kroner. DIF bevilgninger til de to forbundene er ett ledd i en stor, målrettet satsing for at forbundet skal få flere medlemmer, flere medlemsklubber og en skarpere samfunnsmessig profil. 

- Vi kommer til å sette av 15 millioner kroner i året som skal støtte våre spesialforbund, hjelpe våre foreninger og skape et bedre idrettstilbud til det danske folk, sier formann i DIF, Niels Nygaard i en pressemelding. 

 

Billigere medlemsskap

Golf og svømming er de to forbundene som først har laget ambisiøse utviklingsprosjekter. Det betyr at DIF og Dansk Golf Unions utviklingsprosjekt de neste tre årene skal gjøre golf billigere og enklere for for eksempel travle småbarnsforeldre. 

- Vi vil samarbeide med våre medlemsklubber, og innføre fleksible golfmedlemsskap som gjør det billigere å bli medlem av en klubb. I stedet for å betale fem tusen årlig, kunne man i stedet betale et mindre årlig beløp og så et fast beløp hver gang man spiller, foreslår DGUs direktør, Morten Backhausen. 

- Målet er 15 000 nye medlemmer de neste tre årene, sier han. 

DIF har derfor beviliget 2,5 millioner over en treårsperiode til konsulenthjelpe til klubbene og markedsføring av golf. DGU selv setter av tre millioner til prosjektet. 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.