Vil ha med 14 utøvere i talentutviklingssatsning

Vil ha med 14 utøvere i talentutviklingssatsning

(Illustrasjonsfoto: Benjamin A. Ward/NGF)

14 juniorer inviteres til ny talentutviklingstropp. Forbundet håper flere kommer til i løpet av sesongen.

(NGF)

Norges Golfforbund (NGF) har tatt ut følgende utøvere til talentutvikligssatsningen 2017:

- Emilie Øverås, Oslo GK

- Franziska Sliper, Sola GK

- Anna Cathrine Krekling, Bærum GK

- Silje Torvund Ohma, Fana GK

- Mia Sandtorv Lussand, Fana GK

- Herman Wibe Sekne, Oslo GK

- Haakon Michael Mathisen, Oslo GK

- Magnus Pedersen, Moss & Rygge GK

- Jakob Stavang Stubhaug, Ålesund GK

- Mikkel Antonsen, Drøbak GK

- Daniel Barth Aas, Kjekstad GK

- Sander Akeren, Oslo GK

- Magnus Kreken Randsted, Larvik GK

- Jonas Sellæg Aulie, Oslo GK

Talentutviklingstroppen er NGFs satsning for å hjelpe unge utøvere (født mellom 2000 og 2003) i egen golfutvikling, og uttaket er basert på alder og snittscore i forhold til banelengde spilt på Titleist Tour i 2016.

Målet er at utøverne gjennom egen fremgang kvalifiserer til Team Norway Junior, satsningen på de aller fremste eliteutøverne under 18 år.

– Vi har tatt ut 14 lovende utøverne som har prestert bra alder tatt i betrakting. Med hard jobbing over tid skal disse spillerne ha mulighet til å tilfredsstille kravene til Team Norway Junior, sier Morten Hagen som har ansvaret for satsingen i NGF.

Selv om forbundet har valgt å ta ut 14 utøvere i første omgang, åpnes det for suppleringer i løpet av sesongen.

- Uttaket har vært veldig vanskelig, men vi måtte sette grensen et sted og det ble på 14 i første omgang. Noen har akkurat kommet med mens andre havnet rett på utsiden av streken. Det er viktig å påpeke at 14 ikke er et fastsatt antall for dette laget, og at det er fullt mulig å spille seg inn på laget i løpet av 2017-sesongen. Døren er på ingen måte er lukket, avslutter Hagen.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.