- Vin og gode sigarer

IKKE UVANLIG: Miguel Angel Jiménez er glad i det gode liv. Sigaren er hans gode venn. (Foto: Andy Lyons, Getty Images)

Miguel Angel Jiménez vet hvordan han skal lade opp til Ryder Cup.

Den 46 år gamle spanjolen er i kanskje sitt livs form. Tre seire er det blitt så langt i år, og da det handlet om viktige Ryder Cup-poeng, viste veteranen hva som bor i ham.

Men Jiménez synes det er en dårlig idé å slappe av eller gjøre noe annerledes før Ryder Cup.

- Denne uken skal jeg forsøke å vinne min fjerde turnering i 2010. Uka etter skal jeg hvile litt før Ryder Cup, spise godt og fortsette å gjøre det samme jeg alltid gjør. Du trenger ikke forandre på noe selv om det er Ryder Cup, mener han.

- Du er på laget fordi du gjør noe bra. Jeg kommer til drikke litt god vin og ta meg noen gode sigarer, fordi det er dét jeg alltid gjør. Man er nødt til å være seg selv. Golf handler ikke bare om å gjøre én ting bra. Det dreier seg om å finne et godt nivå på en rekke ting. Du må nyte livet og det du driver med. Det er veldig viktig.

Denne uken slår han ut i Austrian Open på Diamond Country Club. Det gjør også Graeme McDowell, en spiller som har hatt motsatt formutvikling etter seieren i US Open i midten av juni. I de fem turneringene han har spilt siden den gang, er hans beste notering en 21. plass (Scottish Open). Han misset cuten med to slag i PGA Championship, det som før denne uken var hans siste turnering.

McDowell har med andre ord hatt en pause på fire uker, og han håper han kan kvitte seg med rusten så fort som mulig.

- Våren og sommeren var veldig hektisk, men nå trenger jeg å spille litt kompetitiv golf før Ryder Cup for å bli skarp igjen og komme inn i konkurranserytme, mener han.

- Vi spiller mye golf, og denne uken kommer jeg til å trene sju-åtte timer om dagen. Det er umulig å gjøre det hele tiden. Fra nå av og ut sesongen kommer jeg til å jobbe hardt, så det var viktig for meg å lade om batteriene.

Kilde: Associated Press

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.