"Vintage" Tiger tangerte Nicklaus

TIGERBRØL: Slik var Tigers reaksjon da han så det spektakulære flopp-slaget rulle rett i koppen. (Foto: All Over Press)

Tiger Woods skrudde klokken tilbake, og vant slik han gjorde i sine glansdager. Mye takket være et av hans beste slag noensinne. (Se video!)

Med en fantastisk sluttspurt, selv i forhold til hans egen standard, klatret Tiger Woods helt til topps i avslutningsrunden av Jack Nicklaus sin turnering, The Memorial Tournament. Og hva er vel da mer passende at det er her han tangerte Jack Nicklaus sine 73 seiere på PGA-touren?

 

Med tre birdies på de siste fire hullene, inkludert en spektakulær pitch på det 16. hullet, kunne Woods signere for en runde på fem under par, og klatret fra å starte dagen fire slag bak, til seier med to slags margin på Rory Sabbatini og Andres Romero. 


- Det var det mest utrolige og modige slaget jeg noensinne har sett sa Jack Nicklaus om Tiger sitt spektakulære flopp-slag på hull 16. (Gjenopplev slaget nederst i artikkelen). 


Da ballen rullet i hullet kunne man ikke la vær å la tankene gå tilbake til Tiger sin Masters-seier i 2005, der han senket golfhistoriens kanskje mest kjente chip - også det på det 16. hullet i fjerderunden. Det var hans 9. av totalt 14 majorseiere, og i den formen Tiger har plutselig Nicklaus sin rekord på 18 majortitler igjen blitt en diskusjon. Og allerede neste uke har Tiger muligheten til å dra innpå legenden. Da slår US Open i gang på Olympic Club i San Francisco.


Seieren var Woods sin femte i The Memorial. Med sine 36 år er han ti år yngre enn hva Nicklaus var da han vant sin 73. turnering i Masters i 1986. Sam Snead holder PGA Tour-rekorden for flest seiere med 82.


Muirfield Village er den femte banen hvor Tiger har vunnet minst fem ganger. Timingen kunne heller ikke vært mer perfekt.

 

Etter å ha vunnet på Bay Hill i mars, har Tiger levert sin verste strekning som proff med 40. plass i Masters, misset cut på Quail Hollow og 40. plass i The Players Championship. Nå er han imidlertid full av selvtillit igjen før årets andre major. Spillet fra tee til green er alfa og omega i US Open, og Tiger ledet feltet i antall greentreff hele uken.


- Jeg slo virkelig bra i dag. Jeg misset i grunn ikke et eneste slag, sa Tiger om avslutningen. 


Seieren var Woods sin andre for året, og tar ham til tredjeplass på FedEx Cup-listen. Samtidig er han nå oppe på fjerdeplass på verdensrankingen.


På spørsmål om vi nå kan anse ham som "tilbake" svarte han, med et lurt smil om munnen:


- Det lar jeg dere finne ut.

Er Tiger tilbake, eller har han fortsatt et stykke igjen? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.