Vipper hun Yani ned fra tronen?

TØFF OPPGAVE: Det blir ingen enkel jobb for Suzann Pettersen å bli verdensener. Selv tviler hun på at det skjer i år. (Foto: All Over Press)

Suzann Pettersen har en formidabel oppgave foran seg om hun skal bli verdensener. Med en stor luke opp til Yani Tseng tror ikke Tutta det skjer med det aller første.

Tutta er lei av å være verdenstoer - hun har tidligere vært å regne som nest best i verden bak både Annika Sörenstam og Lorena Ochoa. Denne gang er det en 23 år taiwaneser som dominerer på samme måte Tiger Woods gjorde i sine glansdager som regjerer på toppen.

 

- Det har alltid vært drømmen min. Og jeg tror spillet mitt definitivt er godt nok. Yani begynner med et forsprang på oss andre, og det kommer nok til å ta mer enn en sesong for å ta henne igjen, forteller Suzann Pettersen til pressen i forkant av torsdagens sesongstart på LPGA-touren i Australia.

 

Tseng har brukt vinteren til å legge om svingen, og i følge seg selv slår hun nå enda bedre. Det burde få motstanderne til å skjelve i buksene. Tutta foretrekker derimot heller å konsentrere seg om sitt eget spill.

 

- Jeg ser på mitt eget spill og ser hvordan jeg kan bli bedre slik at jeg får det meste ut av hver eneste dag. Hun er en veldig god ener, veldig aggressiv og fryktløs og full av selvtillit for øyeblikket. Men jeg har slått henne før, så dere vet jeg kan klare det.

 

Pettersen er nå ute etter stabilitet, og ønsker å videreføre den gode formen over til majorturneringer.

 

- Jeg ser på 2011 som et ganske godt år. Jeg hadde tre seiere, mye stabil golf, men jeg var aldri i nærheten i majorene. Det gjorde litt vondt. Om det er noe jeg vil rette på er det å forberede meg bedre i ukene før majorene.

 

Ukens turnering spilles på Royal Melbourne-banen, det samme stedet som der President's Cup gikk av stabelen i høst. Tutta har brukt de siste dagene på å analysere banen nøye, spesielt de parkettlignende greenene.

 

- Jeg kommer kanskje til å spille litt mer konservativt enn vanlig. Man må bare føye seg etter banen. Den har mange ulike ansikt.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.