Watneys mareritt

BETENKT: Nick Watney hadde mange grunner til å være betenkt på sisterunden av PGA Championship søndag. (Foto: Andy Lyons, Getty Images)

Nick Watney opplevde et klassisk golfmareritt på sisterunden av PGA Championship søndag.

29-åringen ledet etter 54 hull, hadde tre slag å gå på tidlig på sisterunden, men etter det sjuende hullet gikk det rett vest for amerikaneren. Han pådro seg en trippel etter at han havnet i vannet, og etter det gikk det fra vondt til verre. Watney kom seg til slutt i hus på 81 slag, og falt med det fra 1. til 18. plass.

- Jeg gjorde en birdie på hull seks, og jeg var i delt ledelse. På hull sju ble jeg tatt bilde av i baksvingen min, og jeg slo rett ut i vannet. Etter det var det stort sett over for meg, sa han.

81 slag er den høyeste scoren noensinne i turneringens historie for en spiller som ledet etter 54 hull. Trøsten må være at det egentlig var enda verre for spillpartner Dustin Johnson, som ble ilagt to straffeslag på det siste hullet fordi han grunnet køllen i et område han ikke trodde var definert som en bunker. Det førte til at han ikke fikk være med i omspillet om seieren.

Watney innrømmer at han var nervøs, men klar før start søndag morgen.

- Jeg så virkelig fram til å spille, men jeg håndterte det ikke så bra som jeg hadde håpet på. Det er en major, og du vil virkelig gå så lavt du bare kan. Jeg gikk på en million, sa han.

Kilde: Associated Press


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.