Watsons oppskrift for suksess

GAMMEL, MEN GOD: Tom Watson er, sine 60 år til tross, fremdeles en fantastisk god golfspiller. (Foto: David Cannon, Getty Images)

Tom Watson vet hva som skal til for å vinne. Nå deler han det med oss.

De fleste og beste trenerne og spillere i en hvilken som helst idrett har sine spesielle måter å gjøre ting på. Tom Watson, som i en alder av 60 år, fortsetter å spille topp kompetitiv golf mot verdens aller beste golfspillere, avslører sin største "hemmelighet" når han nå gir ut sin DVD Lessons for a Lifetime.

Grunnlag
- Da Ben Hogan skrev sin bok, var den ganske liten. Han sa: "Slik gjør du det. Du må begynne med det fundamentale", fortalte Tom Watson til pressen mandag.

Hogans bok kom ut for 53 år siden, men den dannet grunnlaget for det som senere ble Watsons suksess - en suksess som blant annet inneholder åtte majortitler.

For et år siden møtte Watson Terry Jastrow, en legende innen golfdekning på kanalen ABC, og som har brukt mange år på å lage instruksjonsvideoer med spillere som Jack Nicklaus og Phil Mickelson.

- Jeg tilbrakte tre dager i Kansas City med Tom for å få hans tanker om golfsvingen. Han hadde klare ideer om hva han ønsket å si, forteller Jastrow.

Grep og stance
Watson bruker flere kjente navn i sin DVD, men mannen som lærte Watson det viktigste, var hans far Ray, selv en amatør- og klubbmester.

- Han lærte meg to viktige ting: grepet, eller hvordan du holder køllen, og stancen, hvordan du står i forhold til ballen.

Watson var bare et barn den gangen, og han er blitt trent av mange tungvektere siden. Men alle har kommet tilbake til de samme tingene Watson lærte av sin far.

Grep og stance.
Bortsett fra det er det ikke så mye nytt. Eller nygammelt, om man vil.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.