Watsons vanskelige dag

IKK HELT I TOPPFORM: Tom Watson spiller ikke like bra golf i år som i fjor. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Tom Watson fikk ikke den starten på The Open som han hadde håpet på.

Tom Watson sjokkerte en hel golfverden i fjor da han nesten gikk til topps i The Open. Til slutt tapte han i omspill mot Stewart Cink, men likevel beviste den da 59 år gamle mannen at han fortsatt kunne konkurrere mot de beste i verden.

Spørsmålet alle stilte seg før Watsons retur til St. Andrews i år, var: kunne han klare det igjen? Mannen som allerede hadde vunnet The Open fem ganger?

Innen han hadde kommet til det femte hullet på sin åpningsrunde torsdag, hadde han tre strake bogeys. Selv ikke birdien på hull fem snudde det hele rundt for 60-åringen, som åpnet med en runde på 73 slag.

- Jeg fikk en dårlig start, og kom meg aldri i gang etter det. Jeg hadde noen putter jeg kunne og burde satt. Det var en vanskelig dag for meg, oppsummerte den alltid smilende Watson etterpå.

Legenden sier han ikke følte noe ekstra press i år på grunn av det som skjedde i fjor.

- Jeg spiller simpelthen ikke så bra som jeg gjorde i fjor på denne tiden.

Trøsten for Watson må være at han ikke var alene om å slite på Old Course torsdag. Phil Mickelson, for eksempel, åpnet også med en 73-runde. Det gjorde også Padraig Harrington, Thomas Levet, Davis Love III og Mike Weir - for å nevne noen.

Kilde: pgatour.com
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.