Westwood dropper USA

KAN KLATRE TIL TOPPS: Lee Westwood er nummer to i verden, og kan klatre til topps med første- eller andreplass denne uken. (Foto: Warren Little, Getty Images)

Lee Westwood har bestemt seg for ikke å spille på PGA-touren i 2011.

Torsdag slår Ryder Cup-esset ut i Dunhill Links Championship i Skottland, der han jager førsteplassen på verdensrankingen. Blir han nummer én eller to, er plassen på topp sikret.

Det vil være en stor bedrift for engelskmannen som falt helt ned til 250. plass på verdensrankingen for en del år tilbake. Denne sesongen har han vært den beste og mest stabile spilleren, både i Europa og USA.

Men til neste år vil ikke publikum få oppleve Westwood på det sistnevnte kontinentet. Han har bestemt seg for ikke å reise over til USA for å være en del av PGA-touren. Årsaken er at han vil være mer sammen med familien. At det er mer penger å tjene i USA, interesserer ikke engelskmannen.

- FedEx-sluttspillet er i midten av barnas sommerferie, og jeg liker å dra på sommerferie med dem. Jeg har ikke noe lyst til å være diktert av å måtte dra til USA for å spille FedExCup når det egentlig ikke betyr så mye for meg. Det betyr ikke nok i hvert fall. Jeg tror PGA-touren ønsker at jeg skal komme over og være et medlem der, men jeg er nødt til å tenke på meg selv og hva som er bra for meg.

Det var en samtale med manager Andrew "Chubby" Chandler som bidro til beslutningen.

- Chubby sa "hvorfor bli medlem i USA når du har vært den mest suksessfulle spilleren i verden i år, og fortsatt har en god mulighet til å bli nummer én? Du er blitt nummer to i to majorturneringer. Du må gjøre noe riktig. Hvorfor ikke fortsette i samme spor?" Jeg ønsker ikke å havne i en situasjon der jeg er nødt til å spille turneringer i USA bare for å oppnå 15 totalt i året.

15 turneringer er et minimum for alle medlemmer av touren.

Den forrige europeiske spilleren som var nummer en i verden, var Sir Nick Faldo i 1994. Skulle Westy klare det i år, vil han dele skjebne med Ian Woosnam, Fred Couples og David Duval. Alle har blitt nummer én i verden uten å vinne en eneste major.

Kilde: Press Association.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.