Westwood føler ikke presset

I POSISJON IGJEN: Lee Westwood ligger best an før den siste runden av The Players Championship. Vil han klare det denne gangen? (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Etter 12 år og 108 turneringer ligger alt til rette for Lee Westwood - igjen.

Selv om han vært med i evigheter, har ikke Lee Westwood mer enn én seier på PGA-touren. Den kom for 12 år siden, og det er blitt noen turneringer i Statene siden den gang. 108 for å være nøyaktig.
Nå leder han før siste dag av The Players Championship, det som populært blir kalt den femte majorturneringen, etter en runde lørdag på 70 slag.
Ikke noe press
Han er ett slag foran Robert Allenby, og ytterligere ett foran Ben Crane, Francesco Molinari og Lucas Glover.
Westy ledet også etter tre runder av Masters, men måtte den gangen se seg slått av Phil Mickelson. Men det er mye som taler for Westwood denne gangen. I de tre siste majorturneringene er han blitt nummer tre, tre og to.
Han nærmer seg med andre ord en førsteplass. Men noe press - det påstår han at han ikke føler.
- Nei, jeg gjør ikke det. Det eneste presset er det du setter på deg selv, og jeg setter egentlig ikke noe press på meg selv for å vinne i USA igjen. Det eneste jeg tenker på, er å prestere så bra som jeg vet jeg kan prestere, og finne storformen til de riktige turneringene. Jeg har klart det to ganger på rad i år. Jeg sier ikke at det ikke ville vært fint å vinne her igjen, men det er ikke noe jeg presser meg selv i forhold til, sa den sympatiske 37-åringen.
Sterk Mickelson-runde
Men bakfra lurer igjen verdens i øyeblikket nest beste golfspiller, i henhold til rankingen. Phil Mickelson gikk en glimrende 66-runde lørdag, og ligger bare fem slag etter.
Vinner Westwood, blir han den tredje europeeren på rad som vinner The Players. Henrik Stenson vant i fjor, Sergio Garcia året før.
Kilde: golf365.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.