Westwood holdt på å legge opp

STØDIG OG GOD: Få er stødigere enn Lee Westwood, verdens fjerde best rankede golfspiller. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Lee Westwood var nær ved å legge opp for åtte år siden.

Engelskmannen, som ble nummer to i helgens Masters, var så langt unna formen som det gikk an. I løpet av nedturen falt han helt ned til 256. plass på verdensrankingen. Og det for en mann som hadde vunnet 25 ganger før fylte 30 år. Ifølge Westwoods far John kunne ikke Lee tro hva som hadde skjedd.
- Han var så nær ved å slutte. Han så ingen vei tilbake, forteller John Westwood til The Sun.
Men Westwood ga ikke opp. Og nå er han verdens fjerde beste golfspiller.
- Det har kommet gjennom beinhardt arbeid. Det er ikke så mange som har sett de tre timene han har lagt ned i helsestudioet hver dag for å bli så mye sterkere og lenger ut fra tee, forteller John.
Westwood selv var fornøyd etter helgens Masters, en major han på forhånd anså for å passe dårligst i forhold til sine egne vinnersjanser. Likevel gikk han ut som leder før den siste runden, men han maktet ikke å holde birdie-tempoet til Phil Mickelson.
- Jeg er stolt av ham. Han vant ikke denne gangen, men han vil alltid være en vinner i mine øyne for måten han tok tilbake kontrollen over livet sitt på og kjempet seg tilbake, sier pappa John.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.