Westwood er ikke imponert

VERDENS BESTE: Lee Westwood er verdens utvilsomt beste golfspiller for tiden. Nå ønsker han et mer fokus på golf i sitt eget hjemland. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Lee Westwood undrer seg over oppsettet for 2011-sesongen.

Verdenseneren har bestemt seg for å spille på Europatouren i 2011, men han er ikke videre imponert over turneringsoppsettet. Bare to turneringer finner sted på engelsk jord.

Westwood er ikke den eneste engelske spilleren i verdenstoppen. Spillere som Paul Casey, Luke Donald og Ian Poulter skulle borge for en interesse i hjemlandet helt utenom det vanlige.

- Jeg forstår det ikke, sier Westwood. - Engelsk golf har aldri vært sterkere. Vi har ti spillere i verdensklasse, og vi burde samlet oss og spilt en English Open eller en European Open i England, selv om Europatouren må sørge for midlene til å arrangere det. Hvis touren ønsker en ambassadør for en engelsk Open, er jeg mer enn villig til å gjøre det, sier han.

Westwood mener flere initiativ er viktig for å holde fansen interessert i spillet.

- Vi er nødt til å gjøre noe med golf, hvis ikke blir folk lei av det. Matchplay, hurtig-golf - alt som kan jazze opp sporten, bør bli vurdert. Det er tidspunkt i løpet av et år der vi er nødt til å tenke utradisjonelt, mener verdenseneren.

Briten er for tiden opptatt med å forberede seg fysisk til neste sesong. Det meste av tiden tilbringer han på et treningssenter.

- Jeg kommer ikke til å slå en eneste ball før i januar, sier han.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.