Westwood: - Jeg er ikke skuffet

KRITIKK FOR PUTTINGEN: Lee Westwood er bunnsolid fra tee til green, men mange kritiserer ham for puttingen. Det blåser han av selv. (Foto: Ian Walton, Getty Images)

Lee Westwood føler ikke at han er blitt en bedre golfspiller i år. Men han er ikke skuffet av den grunn.

Overalt hvor han går, får han de samme spørsmålene. Hvorfor har du ikke vunnet en major ennå? Kan man kalle seg verdens beste golfspiller uten å ha vunnet en major? Når er det din tur?

Og Westy svarer som best han kan, selv om det nok svir en del, det faktum at han aldri har vunnet en major. Han har vært ranket som verdens beste golfspiller, men i øyeblikket er han snaue to og et halvt poeng bak suverene Luke Donald. Westwood har også sett briter som Rory McIlroy og Darren Clarke vinne sine første majortitler.

Det er klart det svir litt.

- Jeg er egentlig ikke skuffet over sesongen, sier engelskmannen som denne uka er på plass i Hilversum, Holland. - Da hadde jeg vært misfornøyd med hver eneste sesong, fordi jeg ikke har vunnet en major. Men jeg har vært stabil, så jeg er fornøyd med det. Men jeg føler ikke at jeg er blitt noe særlig bedre i år. Noen ganger er det vanskelig å kvantifisere utvikling, med mindre den er spektakulær. Av og til holder man seg bare akkurat der man er.

Han vil ikke si noe negativt om puttingen, som mange mener er årsaken til at han ikke har vunnet en major.

- Jeg tror ikke du kan bli nummer en i verden uten å være en god putter. Men jeg tror det lange spillet mitt er på et så høyt nivå at folk leter etter ting å kritisere deg for, og da ser de på puttingen min. Jeg ser ikke mange gode puttere som blir kritisert for at de har et dårlig langspill.

Westwood er på jakt etter sin andre seier i KLM Open. Han skal gå første runde sammen med Rory McIlroy og Martin Kaymer, en ball det skal bli svært interessant å følge med på.

Eirik Tage Johansen er for øvrig også på plass i Nederland denne uka. Han går ut klokken 13.15, et kvarter før Westwood.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.