Westwood klatret til topps

BUNNSOLID: Lee Westwood gjør ikke mange feil i Dubai, og leder med ett slag før siste runde. (Foto: All Over Press)

Lee Westwood blir mannen å ta igjen under den siste runden av Omega Dubai Desert Classic.

Engelskmannen brukte lørdagens tredjerunde i Dubai til å gå fem under par, og klatret dermed fra 6. plass til toppen av leaderboardet. Thomas Bjørn og Rory McIlroy startet dagen i delt ledelse, men ingen av dem klarte å holde det gode spillet gående. Bjørn falt til en niendeplass, mens McIlroy nå er på femteplass, to bak Westwood før siste runde.

 

Andrepalssen deles av tre spillere - Stephen Gallacher, Marcel Siem og Rafael Cabrera-Bello er alle 14 under par, slaget bak Westwood. Og Westwood var naturlig nok strålende fornøyd med å sikre spill i lederballen søndag.

 

- Jeg spilte bra igjen, veldig solid. Jeg hadde en veldig god start, var tre under etter fire, rullet ballen bra på greenen og slå mange bra jernslag. Forholdene var litt tøffere i dag med litt mer vind og litt vanskeligere flaggplasseringer, men jeg håndterte det bra, sa han i presseboksen etter runden.

 

Nå er han proppfull av selvtillitt før søndagens avslutningsrunde.

 

- Jeg vet hvordan man skal spille med en ledelse. Hvor mange ganger vant jeg i fjor, fire ganger? Når jeg først får sjansen er jeg ganske god på å dra det i land Jeg har vunnet 37 ganger, jeg hadde ikke klart det om jeg ikke var god på å holde på ledelser.

 

- Det går på rutine, det er noe man vender seg til. Du blir vant til å vite hva som skal til, når man skal spille aggressivt og når man skal være tålmodig. Jeg slår ballen bra, og hva som skjer med været må man bare gjøre det beste ut av, forklarer han.

 

Etter å ha feilet i å gjenta det strålende spillet fra torsdag og fredag innrømmet Rory McIlroy at det er rom for forbedring søndag.

 

- Det var ikke like lett for meg i dag som det var de første par dagene. Nå må jeg på rangen og jobbe med et par ting og se om jeg kan rette det ut til i morgen.

 

Du kan følge avslutningsrunden på Viasat Golf fra kl. 10.00 søndag.


(Kilde: europeantour.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.