Westwood mister ikke motet

STERK TURNERING: Lee Westwood ble nummer to i årets første majorturnering, etter tre glimrende runder og en solid en. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Lee Westwood lar seg ikke knekke av at han fortsatt ikke har vunnet en major.

Alt lå til rette for at Lee Westwood skulle ta sin første majortittel på Augusta National denne uken. De tre første rundene var han stødigheten selv, gjorde knapt en eneste feil, og var varm med putteren. Han ledet med ett slag på Phil Mickelson før de avsluttende 18 hullene, men Lefty var rett og slett for god med sine 67 slag. Westwood maktet ikke færre enn 71 slag - hans dårligste runde i turneringen - men ble likevel nummer to.

Trøst av Mickelson
Etterpå var det ingen slagen mann som møtte pressen. Han fikk noen trøstens ord av Phil Mickelson, som har vært der før. Han har vært den slagne, den som har måttet tåle den sure smaken av andre- eller tredjeplass, når den forjettede førsteplassen var så nærme.

- Jeg sa til ham at han spiller fantastisk golf, han er en utrolig bra spiller, og jeg håper han vinner sin første major snart. Han har talentet og kvaliteten til det, skrøt Mickelson.
Og Westwood selv ser allerede fram mot US Open. 3-3-2 er hans tre siste plasseringer i majorturneringer. Førsteplassen er innen rekkevidde, og vel så det.
- Jeg må bare fortsette å gjøre det jeg gjør. En vakker kommer døren til å åpne seg for meg, sier Westwood.
Hullet som ødela Westwoods vinnersjanser, var det femtende. Han misset en relativt enkel birdieputt, mens Mickelson senket sin. Det betydde tre slag å ta igjen med tre hull å spille.
- En god dag
Det ble vanskelig mot en kar som allerede hadde vunnet Masters to ganger.
- Jeg var veldig nervøs før start, men så fort vi kom i gang, følte jeg meg rolig, og jeg nøt opplevelsen. Selvfølgelig - publikum var nok mer på Phils side enn min, men de var respektfulle, og de klappet oss begge inn på greenene og applauderte når vi slo gode slag. Det var en god dag på golfbanen, sa Westwood.
Og han tar med seg en solid mengde selvtillit fra Augusta.
- Hvis du snakket med meg før sesongen, og spurte meg hvilken major som passer meg, ville jeg satt Masters nederst på listen. Så å ende opp på andreplass, er en bra boost for resten av sesongen, sa den sympatiske 36-åringen.
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.