Westwood nærmer seg Woods

NUMMER TO: Lee Wetwood kom på andreplass både i The Masters og The Open i år. En ny andreplass i helgen kan være gull verdt. Foto: All Over Press

Til helgen kan han bli første europeer på toppen på 16 år.

Lee Westfood har ingen intensjoner om å bli husket for sine andreplasser, men en andreplass kommende helg kan vise seg svært verdifull.
For første gang siden Players Championsip i 2005 er det nå tre spillere som kjemper om å overta tronen som verdens beste golfspiller.
Den gang var det Vijay Singh, Tiger Woods og Ernie Els som kjempet om å toppe verdensrankingen. Denne gangen er det Woods, Phil Mickelson og nettopp Westwood.
Det er nå 16 år siden sist en europeer toppet verdensrankingen i golf. Vi må tilbake til Nick Faldo i 1994.
Her er non mulighetene før WGC-Bridgestone Invitational i Akron:
Dersom Westwood vinner, overtar han tronen forutsatt at ikke Woods blir nummer to.
Blir Westwood nummer to, må Woods være blant de ni beste for å holde på posisjonen som verdens beste spiller. Det forutsetter også at Mickelson ikke vinner.
Mickelson har allerede misbrukt flere sjanser til å vippe ned Woods fra tronen, men kan gjøre det denne helgen hvis han vinner. Til og med en plass blant de fire beste er nok hvis Woods er utenfor de 37 beste.
Woods har fortsatt til gode å vinne en turnering etter comebacket, men glem ikke at han har vunnet på Firestone de fire siste gangene han har vært der…

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.