Westwood slo opp skaden

SKADET IGJEN: Det var en betuttet Lee Westwood som konstaterte at han kjente til den gamle ankelskaden sin under første runde av Dunhill Links Championship. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Lee Westwood er bekymret.

Verdenstoeren, som kan ta over førsteplassen på rankingen med seier eller andreplass i denne ukens Alfred Dunhill Links Championship, kom rett fra en suksessfull Ryder Cup der engelskmannen var en av spillerne som imponerte mest.

Før det hadde han vært ute i lengre tid på grunn av en ankelskade. Torsdag kjente han til skaden igjen omtrent midtveis på førsterunden på Kingsbarns. 37-åringen slet seg igjennom til en 70-runde, bare fire slag etter teten, men han dro rett til behandling og konsultasjon med sin fysiske trener Steve McGregor.

- Det verker veldig nå. Det er som om jeg gjør litt for mye for tidlig. Sett i ettertid er det antakelig for mye med spill to uker på rad. Jeg burde ha gått tilbake til behandling. Jeg kan ikke legge tyngde på min høyre side, sa Westwood etter torsdagens runde.

Han innrømmer at han burde stoppet etter The Open.

- Jeg hvilte ikke da jeg burde ha hvilt. Det er vanskelig, fordi jeg aldri har vært skadet før. Jeg vet ikke hvor forsiktig jeg er nødt til å være.

Det er ikke usannsynlig at Dunhill Links Championship blir den siste turneringen vi får se Lee Westwood i denne sesongen. Hans fysiske trener har sagt at han burde ta seg et halvt år fri for å være helt sikker på å bli helt bra igjen.

Martin Laird, Thomas Bjørn, Ricardo Gonzalez og Maarten Lafeber leder for øvrig turneringen etter første dag. Alle åpnet på 66 slag, seks under par. Seks spillere deler femteplassen på fem under: Søren Kjeldsen, Tim Wilkinson, Fabrizio Zanotti, John Parry, Danny Willett og Kenneth Ferrie.

Når det gjelder Ryder Cup-spillerne, var Martin Kaymer best med en 68-runde. Ross Fisher var ett slag dårligere, mens Graeme McDowell begynte på 70. Rory McIlroy og Padraig Harrington gikk på 71, Francesco Molinari og Colin Montgomerie gikk på 72, Edoardo Molinari fikk 73 slag, mens Peter Hanson gikk på 74.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.