Westwood vil ha en femte major

IKKE VUNNET ENNÅ: Lee Westwood jager fremdeles sin første majortittel. Nå vil han ha enda en majorturnering i året. Kanskje det hjelper? (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Lee Westwood mener tiden er moden for å øke antallet majorturneringer.

Idet LPGA-touren forbereder seg på at Evian Masters skal bli en majorturnering, tar verdenstoer Lee Westwood til orde for at også herrene får fem majorturneringer i året å bryne seg på.
- Jeg liker majortradisjonene, og jeg tror det meste er riktig med tanke på herrenes golf. Men jeg kunne gjerne sett en major til ett eller annet sted i verden. For eksempel i Asia eller Australia.
Det sa Lee Westwood til ESPNStar.com i Kina mandag, der han deltar i Shui On Land China Golf Challenge - en sju dager lang oppvisningsturnering som er fordelt på sju byer. Westwood føler at HSBC Champions kanskje er den turneringen som egner seg best til å bli regnet som en femte major. Turneringen ble en del av World Golf Championship-familien i 2009.
Westwood mener at LPGA ikke bare bør stoppe med Evian Masters, men også inkludere en major til i Asia.
- Se så mange gode asiatiske kvinner det er i øyeblikket. Hver gang du skrur på TV-en, så er det en koreansk jente som vinner. Det virker i hvert fall sånn, sier Westwood.
Tidligere i sommer sa LPGA-boss Mike Whan at han så for seg muligheten for en asiatisk major.
- Men tidsperspektivet som følger med en major i Asia, er usikkert. Hvis du spør meg om Asia vil ha en LPGA-major i løpet av ti år, så er svaret høyst sannsynlig ja, sa Whan.
Kilde: golf365.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.