Westwoods kapteindrøm

KNALLSESONG: Lee Westwood har hatt en fantastisk sesong så langt. Denne uken kan han bli nummer én i verden. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Lee Westwood tror han selv vil bli en god Ryder Cup-kaptein - hvis han skulle få sjansen.

Lee Westwood gleder seg til å spille under sin sjuende Ryder Cup-kaptein senere i høst. Men han innrømmer at han drømmer om å ha kapteinvervet selv en dag også.

Colin Montgomerie har vervet nå, idet Europa skal forsøke å vinne tilbake trofeet på Celtic Manor i oktober. Westwood gleder seg stort til å se hva Monty bringer til rollen som kaptein.

- Jeg vil elske å være kaptein en dag. Det er en stor ære, og veldig få får lov til å være det. Jeg har spilt under en rekke kapteiner. Jeg har erfaring med å spille i Ryder Cup og med forskjellige kapteiner og hva de alle har gjort. Jeg tror jeg vil være i stand til å vite hva man bør og ikke bør gjøre. Forhåpentligvis får jeg sjansen en dag, sier Westy til Press Association.

37-åringen, som kan klatre til topps på verdensrankingen om han vinner neste ukes WGC-Bridgestone Invitational, er for øyeblikket mer fokusert på sine egne fremganger.

- Det er uansett lenge til, og det er ikke noe jeg har tenkt altfor mye på. Men å bli nummer en i verden vil være utrolig. Det er ikke noe jeg hadde som mål før sesongen, men nå som det er innenfor rekkevidde, er det noe jeg fokuserer litt på.

Westwood tror Montgomerie, som har representert Europa åtte ganger selv, vil bringe mye lidenskap inn i jobben.

- Han har alltid båret hjertet utenpå skjorten, og han er veldig lidenskapelig i forhold til Ryder Cup. Han har massevis med erfaring. Han oppildner oss alltid og får oss i gang, så jeg tror han vil bli en flott kaptein, mener briten.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.