Westwoods neste mål

MANGLER MAJORS: Lee Westwood går nå for det eneste han ikke har oppnådd i sin karriere: majortitler. (Foto: Getty Images)

Lee Westwood har målet klart for 2011-sesongen.

Lee Westwood har de siste par sesongene vært golfens mest stabilt gode spiller. Derfor topper han også verdensrankingen i øyeblikket. Men det han mangler i trofé-samlingen sin, er en majortittel.

Det er også det naturlige neste målet for engelskmannen.

Han kom svært nær to ganger denne sesongen, endte som nummer to både i Masters og The Open, men han er svært sugen på endelig å klatre helt til topps.

- Siden jeg aldri har vunnet en major, er det nå mitt hovedmål, sier Westwood - som også ble nummer tre i US Open i 2008 og noterte seg for samme plassering i USPGA Championship året etter.

- Jeg har vært veldig nærme de siste årene, men karrierer er definert ut fra majortitler, så jeg vil veldig gjerne vinne en. Jeg prøver å fokusere på det, men uten å putte altfor mye press på meg selv.

Westwood mener at førsteplassen på verdensrankingen også medfører mer selvtillit.

- Det er ingen tvil om det. Å se på verdensrankingen og så dukke opp på en turnering vel vitende om at ifølge rankingen er det ingen bedre enn deg der. Hvis du da spiller ditt beste, bør du være med og kjempe om seieren.

Søndag vant han Nedbank Golf Challenge i Sør-Afrika med en seiersmargin på hele åtte slag. Det var hans første tittel i 2010-sesongen.

- Det er forventninger hvorenn jeg går, og man må forsøke å leve opp til dem. Men etter at jeg ble nummer én, har jeg blitt nummer to, tre og en i turneringene jeg har deltatt i. Så jeg tror jeg kan håndtere det.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.