Westwoods oppskrift på seier

EN STØDIG KAR: Lee Westwood er en av de mest stabile spillerne på PGA-touren. Nå er han i teten igjen. (Foto: John Sommers II, Getty Images)

For Lee Westwood handler alt om å glemme.

Lee Westwood har vært en av de mest imponerende spillerne så langt i 2010-sesongen. Uke ut, uke inn har han vært med i toppen, men det er ikke blitt noen seiere. De fleste vil huske hvor nære på han var både i Masters og The Players Championship, for eksempel. I begge de turneringene ledet han før siste spilldag. Han har fire topp ti-plasseringer på sju starter på PGA-touren så langt i sesongen.

Men at han ikke har vunnet, ser ikke ut til å plage Lee Westwood, i øyeblikket ranket som verdens tredje beste golfspiller. Torsdag gikk han åpningsrunden av St. Jude Classic - oppvarmingsturneringen før US Open braker løs neste uke - på 63 slag. Det tilsvarer sju under par, og han gjorde ikke en eneste feil. De første ni gikk han på 29 slag. På de første ti hullene trengte han bare 11 putter.

- Jeg var ikke engang klar over at jeg gikk på 29, sa han etterpå.

St. Jude Classic går altså av stabelen uken før US Open, og Westwood føler at det er viktigere å gå rett fra en kompetitiv runde, enn å tilbringe en hel uke med å tilpasse seg omgivelsene. Ikke at han ikke har forberedt seg til rundene på Pebble Beach. Søndag spilte han 27 hull der og nye 18 på mandag, før han kom til Memphis - der St. Jude Classic spilles.

US Open er nok en turnering Westwood var like ved å vinne i 2008. Han misset imidlertid en birdieputt på det siste hullet som ville tatt ham ut i omspill med Tiger Woods og Rocco Mediate. I 2000, da US Open også ble spilt på Pebble Beach, ble Westwood nummer fem.

I mellomtiden handler alt om å glemme for Lee Westwood. Glemme alle gangene han har vært nære på. For det kommer han med all sannsynlighet til å være denne gangen også.

Her er turneringens leaderboard.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.