Westwoods viktige våpen

ROLIG OG FIN: Lee Westwood har lært seg til ikke å stresse, selv om han skulle få en dårlig åpning. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Lee Westwood har en forklaring på hvorfor han er så god. Alltid.

Lee Westwood er verdens fjerde beste golfspiller, i hvert fall om man legger verdensrankingen til grunn. Og det skal man jo.
Han misser sjelden cuten, og er som regel alltid oppe i toppen en eller annen gang i løpet av en turnering. Han vinner ikke så ofte, ikke i USA i hvert fall, men han finnes alltid der oppe.
Det gjør han nå også, etter første dag av Masters. Han gikk en åpningsrunde på 67 slag. Med det er han bare ett slag bak Fred Couples.
Lee Westwood begynte runden med å treputte to ganger tidlig. Men 36-åringen har vært med så lenge at han vet det ikke er noen grunn til å krisemaksimere eller sette i gang noen alarmer av den grunn. Så gikk han også de 13 siste hullene på seks under par.
Etterpå var engelskmannen veldig fornøyd, både med sin tålmodighet og med sitt nærspill.
- Jeg har lært meg å være tålmodig de siste årene, og det er viktig i forhold til majorturneringer. Du kan være din egen verste fiende noen ganger, sa Westwood etterpå, ifølge pgatour.com.
En runde på 67 slag var karrierebeste på Augusta for briten, og bare hans tredje runde på 60-tallet på 35 runder. Han traff samtlige greener på en dag da vinden herjet med de fleste hårmanker og parykker.
- Det var min beste runde, helt klart. 67 kunne lett å ha blitt til 64 eller hva som helst i dag, oppsummerte han.
Westwood har vunnet 20 ganger på europatouren og én gang i USA. Han jager fortsatt sin første majortittel. Men han nærmer seg. Han er blitt nummer tre i tre av de sju siste turneringene. Han var bare ett slag unna å bli med i omspillet i British Open i fjor sommer.
- Hvis man kommer så nærme, så har man bevist for seg selv og alle andre at man er god nok. Man har spillet i seg til å vinne en major, mener Westwood. Og han mener selv at han har funnet ut av nærspillet sitt.
- Nærspillet mitt blir bedre hele tiden. Jeg begynner å få drag på det, etter 17 år. Mentalt er jeg ganske solid også, vil jeg si. Hvis du spiller bra, så får du selvtillit, og mentalt kan du da være mer avslappet og fokusert, mener han.   
Westwood delte sjetteplassen i Masters i 1999.
Går han kanskje helt til topps denne gangen?

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.