Westy og Rory nærmer seg tronen

VETERAN VS. UNGGUTT: Rory McIlroy (t.h.) hadde ingen problemer med å slå Miguel Angel Jimenez fredag. (Foto: All Over Press)

Rory McIlroy og Lee Westwood har begge muligheten til å klatre til topps på verdensrankingen med seier denne helgen. Nå ligger de an til å kunne møte hverandre i semifinalen.

Lee Westwood har deltatt i WGC Accenture Match Play 11 ganger tidligere, og har aldri kommet seg forbi andre runde. Denne uken har pipen fått en annen lyd, og gjennom de 49 hullene han har spilt så langt på Ritz-Carlton-banen i Dove Mountain har han ledet sine matcher i 48 av dem. Fredag slettet han flere vonde minner ved å slå Nick Watney 3&2 - mannen som har slått ut Westwood fra turneringen de to siste årene.

 

- Man prøver å få en god start og få momentum så raskt som mulig. Den eneste måten å gjøre det på er å vinne hull, sa Westwood som gjorde birdies på de to åpningshullene i for andre dag på rad.

 

Nå er han to matcher unna å ta sin første World Golf Championship-tittel, og å dytte Luke Donald ned fra verdensenertronen. Men han er ikke alene.

 

Også Rory McIlroy har mulighet til å klatre til topps for første gang i sin karriere med seier denne uken. Han lå aldri under i sin match mot Miguel Angel Jimenez, og slo til slutt den spanske veteranen på det 17. hullet. Lørdag har både Rory og Westwood høyst overkommelige kvartfinaler foran seg: nord-iren møter Bae Sang-moon, mens Westwood skal ut i match mot Martin Laird. Vinner de disse matchene møter de hverandre i semifinalen.

 

McIlroy synes det er vanskelig å blokke ut tanken på at han etter denne helgen kan bli ansett som verdens beste golfspiller, og forsøker å snu tanken til en fordel, fremfor noe som gir ham ytterlige press.

 

- Det er et veldig bra insentiv. Om man sliter litt i en match og synes det er vanskelig å finne flyten, kan man tenke at om man går helt ned i kjelleren har man fortsatt mulighet til å bli nummer 1.

 

For Lee Westwood sitt vedkommende ligger hovedfokuset på å ta sin første World Golf Championship-tittel. For under ett år siden fikk han smake på hvordan det var å toppe verdensrankingen.

 

- Jeg måtte le litt da jeg så Golf Channel onsdag morgen, da de forsøkte å spå vinnerne. Jeg tror ikke de svarte rett så mange ganger. 

 

Og hvor langt hadde Golf Channel spådd at Westwood kom til å komme?

 

- På BA 289 torsdag kveld, spøker Westwood og refererer til det som har vært hans British Airways-flight hjem de siste årene.

 

Av andre matcher fredag kveld beseiret Hunter Mahan Steve Stricker 4&3, og vil møte Matt Kuchar som slo ut Martin Kaymer - tyskeren tapte forøvrig fjorårets finale mot Luke Donald.

 

Mahan sier det blir vanskelig å møte Kuchar, rett og slett fordi Kuchar alltid er i godt humør og aldri blir påvirket av motstandernes forsøk på utspyking.

 

- Han bare ler og smiler hele tiden, selv når man forsøker å tråkke ham på hjertet, sier Mahan.

 

Ett år etter å ha blitt slått ut av Bubba Watson i andre runde, stod Mark Wilson for en av dagens overraskelser da han slo ut formsterke Dustin Johnson. Wilson møter Sveriges Peter Hanson, som er den eneste gjenværende skandinaven i turneringen. Hanson slo Brandt Snedeker fredag.

 

- Jeg vet at folk prater om at jeg slår så kort og kan ikke konkurrere mot de andre. For det første - jeg slår ikke veldig kort. For det andre handler alt om putting. Det gjør det virkelig. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg er nødt til å forklare det, sier Wilson.

 

Det samme beviste også Tiger Woods på torsdag.

 

 

 

(Kilder: pgatour.com/golf.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.