WGC-kupp for Sør-Afrika

INGEN KRASJ: Louis Oosthuizen kan både delta i South African Open og President's Cup neste år. (Foto: Ian Walton, Getty Images)

Sunshine-touren får en WGC-turnering de neste fem årene.

Det ble bekreftet tirsdag, etter at en rekke møter ble sluttført under helgens Masters. Sunshine Tour i Sør-Afrika får altså en World Golf Championship, og det skjer allerede neste år.

Hvilken dato og hvilken bane som får æren, er ennå ikke bestemt. Men det er sikkert at turneringen vil huse bare de 70 beste på verdensrankingen. Turneringen skal hete Tournament of Hope, fordi den skal være nært knyttet til arbeidet for å motvirke fattigdom og HIV/Aids-problematikken i landet.

- Dette er utvilsomt den mest betydningsfulle milepælen i Sør-Afrikas golfhistorie, sa Gareth Tindall, sjefen for Sunshine Tour, tirsdag. - Dette er noe vi har jobbet for lenge, og den enstemmige støtten vi har fått fra andre tourer rundt om i verden, bekrefter vår posisjon i verdensgolfen, la han til.

Turneringen vil i første omgang bli spilt i fem år.

En annen ting som kom ut av møtene, var det faktum at South African Open Championship og Alfred Dunhill Championship bytter dato, slik at SA Open ikke krasjer med President's Cup. Sistnevnte turnering går av stabelen mellom 16-21 november. Det betyr at Ernie Els, Masters-mester Charl Schwartzel, Open-mester Louis Oosthuizen og kanskje noen sørafrikanere til kan delta i begge turneringer.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.