Wie på vinnersporet

I TETEN IGJEN: Michelle Wie ligger an til å kapre nok en seier på LPGA-touren. (Foto: Robert Laberge, Getty Images)

Suzann Pettersen falt på resultatlisten, mens Michelle Wie har tatt grep om en ny tittel.

Michelle Wie er het om dagen. Ikke bare kommer hun rett fra seier i Canadian Open. Hun klatret også til topps på ledertavlen i Northwest Arkansas Championship med lørdagens beste runde - sju under par. Hun er tre slag bedre enn Yani Tseng, Juli Inkster og Na Yeon Choi på andreplass.

Wie spilte sine ni første hul på sju under par. Det er den laveste scoren på ni hull på LPGA-touren i år. Det er med andre ord tegn som tyder på at Michelle Wie for alvor begynner å få ut sitt enorme potensial.

- Det var en morsom runde i dag, må jeg si. Jeg bare gikk ut der og hadde det gøy. Alt ordnet seg på front nine. Jeg slo noen veldig gode slag, i tillegg til at jeg spilte smart på de vanskelige hullene, oppsummerte hun etterpå.

Suzann fikk aldri i gang noe skikkelig birdierush på sin runde. Isteden ble det en dobbeltbogey, blant annet, på hull ti, og hun kom seg i hus på 72 slag. Det tilsvarer en over par. Dermed falt hun til en delt 22. plass.

- Dagen min var ikke så bra, men i morgen gir jeg alt, skriver hun på sin twitterprofil.

Marianne Skarpnord klarte så vidt cuten etter sin 73-runde lørdag. Hun ligger på en delt 64. plass før den siste runden.

Lederballen består altså av Michelle Wie og 50 år gamle Juli Inkster, som prøver å bli den eldste spilleren til å vinne på LPGA-touren. Inksters første år på LPGA-touren var seks år før Wie i det hele tatt var født.

- Det kommer til å bli Beauty and the Beast utpå der, spøkte Inkster etter lørdagens runde.

Kilde: lpga.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.