Williams i rampelyset på Scott sin store dag

NYTT RADARPAR: Adam Scott og Stevie Williams tok sin første seier sammen på Firestone denne helgen. (Foto: All Over Press)

Det var aldri noen tvil om at seieren i WGC Bridgestone Invitational tilhørte Adam Scott søndag. Etterpå var det likevel hans nye caddy Stevie Williams som stjal mye av oppmerksomheten.

Med en avslutningsrunde på fem under par, 17 under totalt og fem slag foran Rickie Fowler og Luke Donald på andreplass var det aldri noe tvil - Adam Scott var den desidert beste spilleren på Firestone denne uka. Seieren var hans åttende på PGA-touren i karrieren, og hans første med Tigers gamle caddy Stevie Williams på bagen. Og Williams, som selv har vært med på å vinne banen åtte ganger nå, var aldri i tvil om at hans nye arbeidsgiver kom til å vinne.

- Noen ganger tror jeg litt på skjebnen. På rangen om morgenen var jeg ikke i tvil om at han kom til å vinne, han slo ballen så bra, jeg visste at det kom til å bli vår dag, sa Williams etter runden.

Også Jason Day, som til slutt endte på en fjerdeplass, visste at han skulle bli vanskelig å slå.

- Jeg gikk på rangen til morgenen i dag, og han så selvsikker ut. Da visste jeg at han kom til å bli veldig vanskelig å slå.

Scott sier at Williams sin erfaring og kunnskap var avgjørende for seieren hans, og først og fremst at han har lært seg å stole på talentet sitt og å tørre å være aggressiv. Det fikk han erfare på det siste hullet. Etter å ha spilt utslaget midt i fairwayen hadde Scott omlag 170 meter igjen på det avsluttende par 4-hullet, og en fire slags ledelse. Scott dro opp syverjernet og siktet seg trygt til høyre for green. Da dro Williams opp sekserjernet og ba ham å gå rett for flagget. Det gjorde han, og resultatet ble et nærmest perfekt slag som nesten rullet i hullet, etterfulgt av en enkel birdieputt.

Scott kunne slippe jubelen løs, og det samme kunne Williams. Etterpå ga Williams et fem-minutters intervju til The Golf Channel der han langet ut mot Tiger Woods. Det er ikke ofte caddyer gir intervjuer etter runden, og etterpå haglet kritikken mot Williams på Twitter. Spesielt var det en uttalelse som vekket oppsikt:

- Dette er mitt livs beste uke, og min beste seier noensinne, sa Williams som har vært caddy for Tiger Woods i 13 av hans 14 majortitler.

Kritikken på Twitter gjaldt først og fremst at Williams hoppet inn i rampelyset på Scott sin store dag. 

"Bra spilt Williams. Wedgen du slo på det 14. var fantastisk", skriver sportsjournalisten Andrew Cotter. Den tidligere PGA Tour-spilleren Paul Azinger skriver: "Stevie har brutt den uskrevne caddy-regelen, å prate med pressen etter runden." Golf-skribent i CBS, Steve Elling følger opp med: "Det er bare i Tiger-såpeoperaen at Scott, som har spilt sitt livs golf, ender opp som dagens nest største historie". Og slik fortsatte kommentarene ut kvelden.

Tiger Woods endte forøvrig på en skuffende 37. plass i sitt skadecomeback. Nå er han sannsynligvis avhengig av en topp 15-plassering i neste ukes PGA Championship for å kvalifisere seg til sluttspillet FedEx Cup. Med søndagens plassering spilte han inn 62 000 dollar. Williams på sin side får ti prosent av Scott sin seiersjekk, noe som betyr at han inkasserer 140 000 dollar, over dobbelt så mye som sin gamle sjef.

Høydepunkter


 

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.