Woods i ball med Rose

FORBEREDELSER: Tiger Woods forbereder seg for fullt til British Open på St. Andrews. (Foto: Ross Kinnaird, Getty Images)

Tiger Woods får konkurranse om oppmerksomheten i British Open.

At produksjonsselskapene fokuserer på Tiger Woods under sending, er ikke noe nytt. Nå får de minst to grunner til.

Verdenseneren går nemlig i ball med Justin Rose og Camilo Villegas, som begge har vunnet på PGA-touren denne sesongen. Rose er kanskje den heteste spilleren av samtlige i denne ukens startfelt, i og med at hans to seirer (Memorial Tournament og AT&T National) er kommet i løpet av den siste drøye måneden. Han kunne lett ha vunnet en tredje, men han kollapset en smule på sisterunden av Travelers Championship og endte som nummer ni.

Men at han er i storform, er ingen underdrivelse. Og British Open var i tillegg arenaen han slo igjennom på som amatør i 1998, da han endte som nummer fire.

Camilo Villegas er heller ingen smågutt. Han vant Honda Classic i begynnelsen av mars, og har to topp ti-plasseringer å se tilbake på i løpet av den siste måneden. Han ligger på 11. plass på pengelisten og som nummer 13 i FedExCup-racet, og er en spiller som alltid har mye publikum med seg.
Disse to skal altså spille The Opens to første runder sammen med Tiger Woods. Woods har, som vi har vært innom gjentatte ganger i norskgolf.nos spalter, ikke vært seg selv etter at han kom tilbake fra sitt ekteskapelige out of bounce, men han har levert spill i enkelte perioder som har vært den gamle mesteren verdig. Og så elsker han St. Andrews. Han vant der sist turneringen ble arrangert på den fantastiske banen (2005).
Woods-Rose-Villegas er ikke den eneste heftige ballen som blir spilt på St. Andrews denne uken. Ian Poulter går i ball med Ernie Els og Stewart Cink, for eksempel.
For en titt på samtlige ball-sammensetninger: klikk her

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.