Woods og Rose i en tynn tråd

TVIL: I øyeblikket er både Tiger Woods og Justin Rose avhengig av wild cards for å bli med til Ryder Cup. Foto: All Over Press

Superduoen må storspille i august for å direktekvalifisere seg til Ryder Cup.

I oktober er det igjen klart for Ryder Cup, turneringen som bare arrangeres hvert annet år og der Europas beste spillere møter USAs beste, denne gang på Celtic Manor i Wales. Det er nå bare uker igjen før lagene tas ut. Og i øyeblikket er både Tiger Woods og Justin Rose, to av lagenes desidert største profiler, avhengig av et wild card for å få bli med.

Det er bare de åtte best rankede spillerne på hver side av Atlanteren som er direktekvalifisert for spill. Etter helgens turneringer er både Woods og Rose utenfor denne listen. Er dette også tilfelle i slutten av august når de endelige lagene skal utnevnes, må begge stole på å få tildelt ett av tre wild cards fra sine kapteiner.

- Har du spilt i Ryder Cup én gang, vil du ikke gå glipp av den neste. Så jeg vil veldig gjerne bli med til Celtic Manor, sier Justin Rose, som har vunnet to ganger på PGA-touren denne sesongen. Normalt ville det vært mer enn nok til å kvalifisere seg til det europeiske laget, men ikke i år.

- Noen kommer til å bli skuffet i år, det er helt sikkert, sier Rose. Også Padraig Harrington og Sergio Garcia er i øyeblikket utenfor de åtte beste.

- Selv må jeg bare jobbe hardt den kommende måneden. August er viktig for alle. Det kommer til å bli tøft, men ting kan også snu veldig raskt, påminner han.

Det kan det også på andre siden av dammen. Da Jeff Overton ble nummer to på PGA-touren i helgen, skjøv han Tiger Woods ut av topp-8. Dermed er det nok en skjerpet Tiger som stiller til start på Firestone i helgen, på en bane hvor han har for vane å vinne.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.