Woods ute av US Open

IKKE KLAR: Tiger Woods blir ikke klar i tide til US Open. (Foto: Streeter Lecka, Getty Images)

Tiger Woods blir ikke frisk nok i tide til US Open.

Den tidligere verdenseneren måtte trekke seg fra Players Championship i forrige måned på grunn av en kne- og akillesskade. Det var ventet, også fra Woods selv, at han ville bli klar igjen til neste ukes US Open, men nå har han kommet med en kontrabeskjed.

- Jeg er ekstremt skuffet over at jeg ikke får deltatt i US Open, men jeg er nødt til å lytte til legene og fokusere på fremtiden. Jeg håpet at jeg kunne spille, men hvis jeg hadde gjort det, ville jeg ha risikert ytterligere skade. Kneet og akillesen min er ikke fullt ut restituert, sa Woods i en uttalelse på sin egen hjemmeside tirsdag.

Han pådro seg skaden under sisterunden av Masters i april.

- Det har vært et vanskelig og frustrerende år, men jeg har helsen min på lang sikt å tenke på, sa Woods, som nå har falt helt ned til en 15. plass på verdensrankingen.

Amerikaneren har deltatt i 15 US Open på rad, og han vant turneringen i 2000, 2002 og 2008. Hans plass blir overtatt av amatøren Michael Whitehead fra Sugar Land, Texas.

- Vi er skuffet over at Tiger Woods ikke deltar i US Open i 2011, men vi forstår fullt og helt at han ikke er frisk nok fra skadene sine. Vi ønsker ham en rask rekonvalesens. Spenningen han genererer, kommer til å bli savnet, sier Mike Davis i USGA til Reuters.

Woods håper han er tilbake i spill senere i år.

- Jeg håper å kunne delta i AT&T National, de neste to majorturneringene og resten av året, sa han.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.