Zach Attack

I STØTET: Zach Johnson var i godt, gammelt slag i helgens Crowne Plaza Invitational. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

"Jeg bryr meg ikke om jeg vinner", tenkte Zach Johnson. Og vant.

Zach Johnson gikk til topps i helgens Crowne Plaza Invitational, takket være en sisterunde på 64 slag, det samme han hadde dagen før. Totalt kom han i hus på 21 under par, hvilket er turneringsrekord. Han sikret seieren med et par birdies mellom to regnavbrudd sent søndag ettermiddag.

Fornøyd uansett
Seieren var Johnsons sjuende i PGA-sammenheng, og den første siden han vant i San Antonio i mai i fjor. Hans sesongbeste før helgens turnering var en 12. plass under Sony Open.

- Før back nine tenkte jeg som så: "Jeg bryr meg ikke om jeg vinner. Jeg bryr meg ikke om jeg taper. Jeg er fornøyd uansett hva som skjer. Men jeg skal være aggressiv."

Og aggressiv var han. Fem birdies ble det på de siste ni, bare ødelagt en enslig bogey på det 14. hullet. Ingen andre var i nærheten av å matche Johnsons avslutning, og slikt blir det seirer av.

Brian Davis, som ledet før sine siste 18 hull, ble nummer to, tre slag etter. Davis ble for alvor kjent over hele verden da han ga seg selv en toslags-straff under omspillet mot Jim Furyk i Verizon Heritage for seks uker siden. Nå hadde han muligheten til å vinne en turnering igjen.

Tapte ikke
- Zach vant turneringen, jeg tapte den ikke, sa briten etterpå.

Seieren var verdt 500 FedExCup-poeng, og Johnson klatret opp til 14. plass i sammendraget. Han fikk også litt over 1,1 millioner dollar for bryderiet. Jeff Overton (67) og Ben Crane (67) delte tredjeplassen, med Scott Verplank og Bryce Molder ytterligere et hakk bak.

- Man lærer. Dette er det nærmeste jeg har kommet. Zach tråkket gassen i bånn, og han holdt det gående. Det er det du må gjøre, sa Molder, som fremdeles jager sin første seier på PGA-touren.

P.S Zach Johnson og Phil Mickelson er de eneste spillerne i startfeltet som har PGA-seirer i de fire siste sesongene.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.