Ekerum Resort Öland

Ekerum Resort Öland

Øland er kjent som vindenes ø. Hvis du tar turen, så unn deg en visitt til Ekerum Resort Öland. Der fins de flotte banene Långe Jan og Långe Erik rett utenfor dørstokken.

Banebeskrivelse

Hvor langt slår DU med driver? På Ekerum er nemlig hvilken tee du spiller fra, ikke avhengig av kjønn, alder eller handicap, men av hvor langt du slår med driveren. 120 m = rød, 170 m = gul, 220 m = hvit og 250+ = svart.

Långe Erik er signert Peter Nordwall, og det kan virke som han sier: «Lykkes du blir du belønnet, mislykkes du må du ta straffen». Banen er rammet inn av høy rough, og fairways og greener i topp stand. Greenene er enorme, og gjør at flaggplasseringen kan utgjøre to til tre køller på innspillet. De over 60 bunkerne øker spenningsnivået, og det flate, åpne landskapet gjør at vinden holder spilleren med selskap store deler av runden.

Vinteren 2014-2015 ble banen Långe Jan på Ekerum renovert, og etter at 2500 lastebillass med jord var kjørt bort ligger banen nå på original sandgrunn omringet av vakkert ölandsk hedelandskap. Det fins bare 16 bunkere på banen. Det som er spillerens største utfordring, er de raske, ondulerte greenene. Långe Jan er 6800 meter fra svart tee, men det fins alltids alternative veier for nybegynnere. På denne banen får både golfstrategen og naturelskeren god valuta for pengene sine.

Miljø og treningsfasiliteter

Foruten de to 18-hullsbanene Långe Jan og Långe Erik, kan Ekerum Resort Öland skilte med en 9-hullsbane, treningsområder av høy kvalitet, proshop, restaurant, hotellbar med åpen peis, spa-avdeling med svømmebasseng og badstue samt kunstgalleri.

Overnatting

Ekerum Resort Öland har flere overnattingsalternativ. Det mest eksklusive er hotellsuitene på rundt 85 kvadratmeter med utsikt mot Kalmarsund. I den sentralt beliggende Gårdsvillaen fins det tre dobbeltrom, to bad og felles stue. I ferieleilighetene som kun ligger et steinkast unna hovedbygningen er det praktisk selvhusholdning som gjelder. Sistnevnte har enten balkong eller utgang til egen markterrasse.

Fakta om Ekerum Resort Öland

Långe Jan

Par 72

Långe Erik

Par 72

Arkitekt: Peter Nordwall

Sesong: mars-november

Greenfee

Greenfee fra 325,- kr. For aktuell greenfee se den svenske versjonen av Golfbox, ”Min Golf”.
Alle priser kan endres i løpet av sesongen. Golf-id skal oppgis for samtlige spillere i ballen. Golfbil for 18 hull 395,- kr, for 36 hull 595,- kr. Legeerklæring gir 100,- kr i rabatt.

Ekerum Resort Öland
Adresse: Gårdsvägen 22, 387 92 Borgholm

Tlf: 0046-485 800 00

E-post: info@ekerum.com

www.ekerum.com

Veibeskrivelse

Ekerum Golf & Resort ligger inntil riksvei 136 mellom Kalmar og Borgholm. Etter å ha kjørt over Ölandsbroen følger du veien rett frem cirka 2,5 mil. Ekerum Golf & Resort dukker opp på venstre side.

Koordinater N 56° 47.105' E 16° 34.810'


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.