Hooks Herrgård

Hooks Herrgård

Hooks Herregård har aner fra 1300-tallet, og regnes som et av de triveligste overnattingsstedene i Småland. Men stedets to 18-hullsbaner er selvsagt høydepunktet for golfere.

Banebeskrivelse

Siden 1963 er det familien Edberg som har drevet Hooks Herregård, og første tee på både Parkbanan og Skogsbanan ligger bare en pitch fra hotellet. Begge er naturskjønne golfbaner med middels store greener. Parkbanan ligger i et åpent landskap som strekker seg langs Hokasjøen. Den ble påbegynt allerede i 1934, og er dermed en av Sveriges eldste golfbaner. Tees og bunkere ble renovert for et par år siden.

Skogsbanan regnes for å være noe mer utfordrende, og er plassert i et mer kupert skogsterreng. Det som karakteriserer begge baner, er forholdsvis smale fairways. I tillegg er det en kjent sak at banedesignet fordrer til taktikk fra tee til green – strategi premieres altså fremfor styrke.

Miljø og treningsfasiliteter

På Hooks GK fins det et 170 meter langt treningsområde for bruk av egne baller mellom greenen på hull 18 på Parkbanan og greenen på hull 18 på Skogsbanan. Klubben har også en treningsgreen for pitch- og bunkertrening på plass. To supre puttinggreener ligger rett ved klubbhuset, og foran inngangspartiet til Hooks Herregård er det en stor treningsgreen som egner seg for gruppetreninger.

De som besøker Hooks GK føler den nære forbindelsen mellom golfklubben og herregården. Klubbhuset rommer imidlertid resepsjon, omkledningsrom, badstue, boblebad, proshop og restaurant for de som bare er på dagsbesøk. I golfstudioet tilbys custom fitting der du får svingen analysert og køller anbefalt.

En kuriositet: Proen Pelle Edberg er familiens golfansikt utad. Han er yngst av de fire brødrene Edberg og begynte å spille på touren i 1997.

Overnatting

Hook Golfklubb og Hooks Herregård tilbyr gunstige golfpakker med greenfee og overnatting. Herregårdens hovedbygning og fløyene som står der i dag, ble oppført mellom 1778-1786. Hooks Herrgård har 236 sengeplasser fordelt på 105 værelser i ulike kategorier. De fleste golfere foretrekker fløyen Sörlängan som ligger 50-100 meter fra tee på hull 1. Andre velger et rom i Strandstugan, der en kan ta morgenbad fra terrassen.

Hooks Herregård Spa & Fitness anlegget er 1300 kvm stort, og åpnet i 2014. Anlegget ligger rett ved siden av herregården, og rommer svømmebasseng, varme og kalde kilder, badstueanlegg med opplevelsesdusjer og et stort utvalg spa-behandlinger.

Fakta om Hooks Herrgård Golfklubb

Skogsbanan

Par 72.

Lengde hvit tee: 6015 meter

Arkitekt: T Bruce, S Edberg og Jan Sederholm

Parkbanan

Par 72.

Lengde hvit tee: 6093 meter
Arkitekt: T Bruce, S Edberg og Jan Sederholm

Greenfee 2018

Senior 18 hull (hverdag 495,-, helg 595,- kr)

Senior 36 hull (hverdag 740,-, helg 940,- kr)

Junior 18 hull (hverdag 250,-, helg 350,- kr)

Junior 36 hull (hverdag 400,-, helg 600,- kr)

Sesong: Mars-oktober

Adresse: Kulperödsvägen 6, 442 95 Hålta

Tlf: 0046- 0393-214 20

E-post: kansli@hooksgk.se

Hjemmeside: www.hooksgk.com

Veibeskrivelse

Hooks Golfklubb ligger ca 3 mil sør for Jönköping på riksvei 30 mot Växjö. Etter cirka 10 minutters kjøring på vei 30, etter at en har kjørt av E4, sees Hokasjøen på venstre side og ved sjøens sørlige side ligger Hooks Herrgård der Hooks Golfklubbs to 18-hullsbaner er. Ta til venstre gjennom porten og kjør opp alleen.

Sørfra

Kommer du sørfra (E4 mot Jönköping) kan du ta av ved avkjørsel til ”Vaggeryd Norra” mot Vaggeryd. Deretter til venstre i første rundkjøring mot Hok. Når en kommer ut på riksvei 30, tar en til venstre mot Jönköping. Hooks Herregård ligger 3 kilometer nord for Hoks tettsted.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.