Isaberg Golfklubb

Isaberg Golfklubb

Isaberg Golfklubb ligger idyllisk til ved Nissans og Hammarsjøens strender ved Gislaved i Småland. 50-årsjubilanten byr på to 18-hullsbaner i skogsterreng, og ble kåret til årets beste bane av Golfheftets gjester i både 2016 og 2017.

Banebeskrivelse

Isaberg Golfklubb fyller 50 år i 2018, og ligger 18 km nord for Gislaved. Banene heter Östra Banan og Västra Banan, og de har har park- og skogskarakter. Plasseringen ved Hammarsjøen og sjøen Nissan gjør at det er mye vann i spill på enkelte av hullene. Gjennom rundene opplever spilleren mange utsiktspunkter og flott natur. Östra Banan er en sandtest. Flere hull krever at en får til et godt og langt utslag, men banen er vel så utfordrende når det gjelder innspill på green. De fire avsluttende hullene går langs Nissan og Hammarsjøen, og regnes for å være rundens vanskeligste.

Västra Banan er også en nøtt som skal knekkes. Frontnine anses av mange for å være klubbens enkleste 9-hullssløyfe, men de krever planlegging. Backnine karakteriseres av at fairways er smalere, mer kuperte og gjerne oppleves som lengre enn hva en leser av scorekortet. De første 9 hullene ble spilleklare i 1970, de neste 9 i 1975.

Miljø og treningsfasiliteter

Isaberg Golfklubb ble etablert i 1968, og klubben har hatt to 18-hullsbaner siden 1993. Hit kommer det rundt 10 000 greenfeegjester hvert år. Klubben har fine treningsområder som også inkluderer en korthullsbane med 6 hull, en god restaurant og en innholdsrik proshop som tilbyr custom fitting av køller.

Overnatting

Det er mulig å overnatte i hytter på Isaberg Golfklubb. I tillegg leies det ut en lodge til større grupper. På plass fins det oppstillingsplasser med elektrisitet for bobil og campingvogn.  I tillegg samarbeider golfklubben med flere hotell rett i nærheten. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon.

Fakta om Isaberg Golfklubb

Östra Banan

Par 72.

Tee 62: 6197 meter
Arkitekt: Åke Persson, Ture Bruce

Västra Banan

Par 71.

Tee 58: 5806 meter
Arkitekt: Anders Amilon, Åke Persson

Greenfee

Ordinær greenfee mandag-søndag 550,- kroner. Junior halv pris.

I tillegg tilbyr klubben spesielle priser på earlybird, twilight, dagsgreenfee, ukes-greenfee og halv pris på 9 hull. Se hjemmeside for mer informasjon.

Sesong: 15. april-15.oktober

Adresse: Nissafors Bruk, 330 27 Hestra

Tlf: 0046-370 336 330

E-post: info@isaberggolf.com

Hjemmeside: www.isaberggolf.com

Veibeskrivelse

Fra Norge

Isaberg GK ligger ved Nissafors Bruk ved riksvei 26, cirka 18 kilometer nord for Gislaved. Cirka 60 kilometer sør for Jönköping og 110 km nord for Halmstad.

GPS
WGS84:
Latitude: N 57° 26′ 33″ Longitude: E 13° 39′ 15″


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.