Ryfors Golfklubb

Ryfors Golfklubb

Ryfors Golfklubb ligger i Småland, i samfunnet Ryfors bare 20 minutter fra universitetsbyen Jönköping.

18-hullsbanen er en kombinert park- og skogsbane med flust av vannhinder og interessante nivåforskjeller. Totalt sett står spilleren overfor en variert runde i flott natur – og rett i nærheten er det staselige hotellet Björkhaga.

Banebeskrivelse

Når du ankommer tee på hull 1 på Ryfors Golfklubb, befinner du deg på golfhistorisk grunn. Her ble det spilt golf allerede i 1888 etter at brødreparet Sager først bygget en 6-hullsbane og deretter 9-hullsbane på området. Banen som er her i dag, åpnet imidlertid i 1996. Den er plassert i kupert terreng, og kjennetegnes av store, ondulerte greener og brede fairways. For at den skal smelte mest mulig naturlig inn i det opprinnelige landskapet, heller enkelte av hullene skrått. Andre hull er bratte, men til gjengjeld opplever spilleren super utsikt på eksempelvis hull 9.

Banearkitekten Peter Nordwall gikk varsomt frem da han tegnet banen som ligger i området som tidligere var en av Europas mest fornemme landskapsparker. Null støy, men massevis av fuglekvitter og sus i sivet er noen av ingrediensene en bys på hele runden gjennom. Hull 18 er banens signaturhull, og er uforglemmelig for de fleste greenfeegjester. Dette er et par 5 hull som byr på fantastisk utsikt fra tee og en utfordrende green avslutningsvis. Dersom en er heldig med utslaget er det mulig å gå for green på andreslaget og sikte seg inn mot en eagle.

Miljø og treningsfasiliteter

Ryfors Golfklubb har fine treningsområder og drivingrange i tillegg til proshop. Halvveis i runden kan en kjøpe mat og snacks ved selvservering i klubbhuset. Rett ved klubben ligger Engelska Villan, som var hjemmet til en av brødrene Sager innimellom diplomatoppdrag og tjeneste som hoffstallmester på Det Kongelige Slott i Stockholm. Her kan en nyte måltider i historisk miljø torsdager og fredager kl. 1100-1700. Hotell Björkhaga fikser også gjerne lunsj som kan medtas til klubben for hotellgjestene sine.

Overnatting

Ryfors Golfklubb samarbeider med hotell Björkhaga i Mullsjö som ligger et par minutters kjøring fra golfbanen. Hotellet med 27 rom og en suite har lokale fristelser på menyen, freshe rom, topp service i tillegg til gunstige golfpakker i samarbeid med klubben. Hotellet åpnet i 1908, og ligger rett i nærheten av turstier, sykkelstier og badevann på sommeren. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon. På området til Ryfors Golfklubb fins det også oppstillingsplasser for bobiler og campingvogner.

Fakta om Ryfors Golfklubb

Par 72, 18-hullsbanen ble åpnet i 1996

Hvit tee: 6094 meter
Gul tee: 5765 meter
Blå tee: 5626 meter
Rød tee: 4870 meter

Arkitekt: Peter Nordwall

Greenfee:

Senior hverdag, 9 hull 200,-, 18 hull 400,- kr. Helligdag, lørdag-søndag, 250/450,- kr.

Junior t.o.m. fylte 21 år, hverdag, 9 hull 100,-, 18 hull 200,- kr. Helligdag, lørdag-søndag, 100/200,- kr.

Pay & Play: Gjelder kun 9 hull og onsdager etter kl. 1400: Senior 200,- kr, junior 100,- kr.

Sesong: april-oktober

Adresse: Ryfors Golfklubb, Mullsjö

Tlf: 0046-392 128 84

E-post: info@ryforsgk.se

Hjemmeside: www.ryforsgk.se

 

Veibeskrivelse

Golfklubben ligger 25 kilometer nordvest for Jønkøping. Ta av fra riksvei 26/47 ved VIP-rundkjøringen i Mullsjö og kjør i retning Bottnaryd. Følg vei 185.

GPS
WGS84: N 57° 54.3247', E 13° 49.405'
Desimal: 57.9054, 13.8234


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.