Sand Golf Club

Sand Golf Club

Sand Golf Club ligger ved Jönköping, og er en av Sveriges mest omtalte 18-hullsbaner.

Banen er ikke bare designet av legendene Arthur Hills og Steve Forrest - til tross for beliggenheten i innlandet har den utpreget linkskarakter.

Banebeskrivelse

Kvaliteten på Sand er superb – spilleren får en unik golfopplevelse i et landskap med myke sanddyner og dype bunkere. Det var i 2003 at Arthur Hills besøkte Jönköping for første gang og oppdaget den rene sandjorden som gjorde det mulig å skape en golfbane som ikke ligner noe Sverige hadde sett tidligere: Nemlig en inland linksbane som rommer de beste ingrediensene baner i Irland og Skottland har å by på.

Golfanlegget sto klart høsten 2006, og layouten er unik. Hvert hull er forsynt med fem tees, hvilket ikke bare gjør det mulig å legge opp til ulike strategier, men også gi mindre erfarne golfere en utrolig flott golfrunde.

Banen måler fra 4600-6700 meter avhengig av hvilken tee en slår ut fra. Kvaliteten er gjennomgående topp, og moderne byggeteknikk gjør at banen har betydelig lengre sesong enn normalt. Greenene er sådd med Penn A4, og de er lynraske.

Miljø og treningsfasiliteter

Fasilitetene på golfklubben understreker det faktum at Sand Golf Club er verdt et besøk av flere grunner. Drivingrangen og treningsområdene er imponerende. I tillegg er klubbhuset et sted der en kan senke skuldrene og la atmosfæren synke inn mens en har utsikt over store deler av banen. I første etasje fins det proshop, resepsjon og golfrestaurant. Restauranten har et bredt utvalg av alt fra kaffe til á la carte. I andre etasje er det konferanselokaler og en eksklusiv velværeavdeling med treningsstudio og badstue. Underetasjen rommer en golfhall med puttinggreen og utslagsplasser.

Overnatting

Våren 2010 ble hotellet Sand med 14 dobbeltværelser åpnet. Dermed tilbyr klubben golfpakker med overnatting, 18-hulls greenfee, frokostbuffé, kveldsmat samt gratis inngang til treningsstudio og badstue. Sand Golf Club tilbyr også gunstige golfpakker i samarbeid med en rekke herregårder og hotell i Jönköping og omegn. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon.

Fakta om Sand Golf Club

Par 72.

Tee 67: 6700 meter

Tee 63: 6300 meter

Tee 57: 5700 meter

Tee 52: 5200 meter

Tee 46: 4600 meter

Arkitekter: Arthur Hills og Steve Forrest

Greenfee 2018

Senior (hverdag 795,-, lør-søn og helligdager 995,- kr). 
Junior, tom 21 år (hverdag 400,-, lør-søn og helligdager 500,- kr)
Adresse: Tornaryd, 564 91 Bankeryd

Tlf: 0046-36 308 308

E-post: info@sandgolfclub.se

Hjemmeside: www.sandgolfclub.se

 

Veibeskrivelse

Fra Jönköping sentrum
Kjør mot Bankeryd på Kortebovägen og deretter gjennom Djupadal-rundkjøringen.
Ta neste vei til venstre inn på Falköpingsvägen mot riksvei 195/26/47. Kjør cirka 5 kilometer, over vei 195 mot Mariestad/Trollhättan/Mullsjö på vei 26/47.
Følg veien i cirka 6 kilometer, sving til høyre ved skilt mot Sand Golf Club.

Fra Jönköping
Ta vei 40 vestover, og ta avkjørselen mot Hjo (v26/47/195). Ta deretter avkjørsel mot Mariestad/Trollhättan/Mullsjö på vei 26/47. Følg veien cirka 6 kilometer, og sving til høyre ved skilt mot Sand Golf Club.


Fra Gøteborg
Følg riksvei 40 østover, og ta avkjørsel mot Hjo (vei 26/47/195). Ta av mot Mariestad/Trollhättan/Mullsjö (vei 26/47). Følg veien cirka 6 kilometer, og sving til høyre ved skilt mot Sand Golf Club.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.