Redningspakke berget Tromsø GKs fremtid

Redningspakke berget Tromsø GKs fremtid

(Foto: Tromsø Golfpark)

Kausjonister taper stort for å sikre fortsatt golf hos Tromsø GK.

Det skriver Nordlys i fredagens papirutgave.

Verdien på sveitiske franc fikk nylig en drastisk økning, da den sveitiske sentralbanken valgte å ikke forvare sin egen valuta. Det førte til en gjeldsøkning på 25 prosent for Tromsø Golfpark, som hadde sitt lån i sveitsiske franc.

Lånet økte med 2,5 millioner kroner på bare en halv time.

De største aksjonærene i Tromsø Golfpark har de siste ukene vært i møter om redningsaksjonen som må til for å berge klubben fra konkurs. Fredag skriver Nordlys at klubben har kommet til enighet med Sparebanken Nord-Norge og egne kausjonister om en redningspakke, som med støtte fra klubbens egne aksjonærer sikrer videre drift av golfbanen.

– Det er strålende! Vi setter veldig stor pris på det, og har blitt tatt godt i mot selv om budskapet har vært trasig. Det har vært verdt jobben som er lagt ned. Vi håper at det er mange golfere som blir fornøyd med at de har en bane å spille på fremover. Vi så med gru på det om banen skulle forsvinne, sier styreleder Åse Krane og nestleder Bård Harila til Nordlys.

Sparebanken Nord-Norge sletter gjeld fra 14 til 4 millioner kroner, et tap på seks millioner ettersom klubben har fire millioner på konto som sikkerhet.

Hele anlegget flyttes over fra baneselskapet til golfklubben, og akjseselskapet skal avvikles.

Bård Harila sier til Nordlys at det aksjonærene taper til sammen utgjør et større beløp enn hva banken taper med sine seks millioner kroner.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.