Best innenfor ringveien i London

Best innenfor ringveien i London

Er du på Piccadilly Circus midt i London når du kjenner golfsuget ta tak, er ikke alt håp ute. Tar du the Tube til Watford Junction og hopper i en drosje, kan du stå på tee på en av Englands fremste golfbaner før en time er gått.

– Mark Wahlberg slo ut for tre kvarter siden, får vi opplyst fra starteren på The Grove. Han ser antakelig en kjendis eller to i ny og né, denne starteren.

Siden 2003 har 18-hullsbanen på The Grove utenfor London vært åpen for spill med en annerledes forretningsmodell sammenlignet med golfbanene i nærmeste nabolag. Resultatet er at The Grove er blitt et sted der kjendiser – for eksempel store navn fra Hollywoods siste actionfilm eller noen av Europas fremste fotballstjerner – spiller golf mens de er i London. Hotellet har satset på bedriftsmarkedet og har ingen faste medlemmer. Det er ingen eksklusive medlemstider eller rare sokkeregler, som man kan finne på noen av de andre gjeve banene rundt London.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Røffen har langt gress enkelte steder, men det er mulig å få ballen ut. (Foto: Kaia Means)

Fra Piccadilly på under en time

Det tar under en time å komme seg fra Piccadilly Circus til The Grove, tidligere kjent som herskapshuset til jarlen av Clarendon. Rundt det lekre hotellet er det en botanisk hage i ypperste 1700-tallstradisjon. Spa-anlegget og de tre topprestaurantene er andre snakkiser.

Men denne britiske luksusen er ikke av den rimeligste sorten – kredittkortet kan gå litt varmt i pund. Pakker, inkludert golf, overnatting og middag starter på £240 per person i dobbeltrom. Hvis du vil få med to runder (36 hull) og velger å bo på en søndag, er det £299 per person, inkludert overnatting og middag. Det billigste alternativet for rene golfere som bare vil spille er å få en sen starttid på ettermiddagen for £99 (‘twilight’). Det er tross alt ikke mye mer enn du betaler for en helt ‘vanlig’ golfbane på Gran Canaria.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

The Grove kunne kanskje fått tilnavnet ‘The Gleneagles of the South’. Her det 12. hullet. (Foto: Kaia Means)

Fra Tiger Woods til Alex Norén

The Grove er langt fra et ‘vanlig’ sted. Banen er tegnet av Kyle Phillips, som er mest kjent for Kingsbarns i Skottland. Ernie Els har sagt at The Grove er den banen som er i best stand i hele Europa. Gary Player mener anlegget, med alle sine fasiliteter, er et av de beste i verden. World Golf Championship (WGC) var på The Grove i 2006. Vinneren var Tiger Woods. Og i British Masters i 2016 var det svensken Alex Norén som løftet troféet.

Herskapshuset er opprinnelig fra 1700-tallet men nå altstå omgjort til femstjerneshotell, og med i kjeden ‘Leading Hotels of the World.’ Hele resortet har en kul atmosfære – sofistikert, verdensvant og avslappet. De gamle stallbygningene er omgjort til kombinert klubbhus og uformell restaurant, The Stables. Ingen rare nykker her, bare masse forskjellige folk (mange ikke-golfere som kommer for å spise) og enkel og god mat i baren.

Banen på The Grove er lagt opp med tanke på at absolutt alle skal kunne spille. Man blir oppfordret av starteren til å velge riktig tee utfra handicap, men ‘det er helt opp til dere!’ presiserer han. Bakerst er det 6540 m å hanskes med, så det er nok de fleste som velger et enklere utgangspunkt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Etter British Masters fortsatte de med å bruke Union Jack som mønster på alle hullflaggene – en fin liten detalj. (Foto: Kaia Means)

Spillbar, herskapelig

Den er høyst spillbar, denne parkbanen i landlige omgivelser i Hertfordshire. Man må passe seg for strategisk plasserte bunkere og noen trær – men ellers er det en behagelig løype som ikke bør koste for mange tapte baller. Greenene er en utfordring, fordi de er raske og ikke alltid så enkle å lese. Banen er kanskje mest kjent for sine vakre og utfordrende par 3 hull.

På utslaget på hull fire – det første par 3 hullet – er det en marshall som ønsker oss velkommen. – Ta for all del nok kølle her! sier han.

Greenen beskyttes av en liten bekk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Håndtakene på ytterdøren fra restauranten The Stables. (Foto: Kaia Means)

– Jeg hadde nettopp en gruppe med islendinger her. Det er faktisk mange islendinger som pleier å komme hit. Og ikke én av dem tok nok kølle, selv om jeg advarte dem! sier han. De tror de er sterkere enn de er….

Jeg tar to køller ekstra i stedet for bare én, og går selvfølgelig nedi dumpen på andre siden av greenen. Akk! Men det positive er at jeg MÅ komme tilbake for å spille dette hullet på nytt!

Mer info:

www.thegrove.co.uk

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.