Golf på grensen skal øke turismen

Golf på grensen skal øke turismen

(Foto: Kongsvingers GK)

Et nytt norsk-svensk samarbeidsprosjekt involverer 17 golfbaner og fire fylker på begge sider av grensen. Hensikten er å øke turismen igjennom golfsporten.

Prosjektet «Golf på grensen» har siden starten i oktober hatt til hensikt å binde grenseregionen tettere sammen og skape større reiseaktivitet mellom landene. Etter en hektisk vinter med planlegging og møteaktivitet lanseres nå prosjektet: Sju baner i Hedmark, Akershus og Østfold på norsk side og ti baner i region Värmland på svensk side bidrar aktivt når golfsesongen 2017 slås i gang.

Ingvild Haugbråten i Visit Elverum er prosjektleder i Norge. Hun har stor tro på at golfsporten kan bidra til å øke trafikken landene imellom.

– Hensikten er å gi golfere på hver side av grensen et større og mer tilrettelagt tilbud, samt et økonomisk insentiv for å spille på flere baner i grenseregionen. Alle de 17 banene som er med har ulike golfpakker med gode overnattingstilbud, og samtidig legger vi til rette for besøk på severdigheter i hele regionen. Slik bringer vi golf og reiselivsnæring sammen, sier Haugbråten.

Etter modell av Sveriges største golfturnering, femdagersturneringen i Värmland 2.-7. juli, arrangeres det i år en todagersturnering på Kongsvingers GK – «Boarderland Open» den 19 og 20. august.

– Turneringer som dette binder banene sammen på en fin måte, noe vi vil jobbe mer med i fremtiden. Alt til neste år vil flere golfbaner delta i prosjektet, sier Ingvild Haugbråten.

600 000 golfspillere

Samarbeidet er en del av prosjektet IDA (Internasjonaliserting Destinasjonsutvikling Attraksjonskraft) der alle reiselivskontorene i de norske og svenske fylkene er involvert. På svensk side har Visit Värmlands Andreas Norum stått for prosjektansvaret.

– Golf er en stor sport, vi snakker rundt 486 000 svenske og 101 000 norske golfspillere totalt. Dette er en gruppe som oppsøker aktiviteter og opplevelser også utenfor banene de reiser til, og som både bor og spiser godt på tur. I prosjekt Golf på grensen lanserer vi 32 tilbud som skal trigge denne målgruppen spesielt, sier Andreas Norum.

– Vi ønsker å synliggjøre de små perlene på hver side av grensen, og gi de spillende flere gode grunner til å ta en dag ekstra på tur, avslutter Andreas Norum i Visit Värmland.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.