Ljunghusen Golfklubb

Ljunghusen Golfklubb

(Foto: Visit Sweden)

Ljunghusen er en av Sveriges eldste golfklubber. Den ble etablert i 1932, og i 1965 innviet den som første klubb i landet et 27-hullsanlegg.

Banen er ekte links, og grenser til et vernet våtmarksområde bare noen meter fra Østersjøens hvite sandstrender.

Banebeskrivelse

Ljunghusens golfbane har sandunderlag. Fairways er smal, greenene raske og fantastiske å spille på, og dette er en bane som byr på store opplevelser. Hull 1-18 er hovedbanen, og første del går gjennom heilandskap mens siste del er links.

(Foto: Visit Sweden)

Banen er som regel spillbar året rundt på grunn av både klimaet og den porøse sandjorden. Når greenene klippes kort før turneringer er de vidunderlig utfordrende. Ljunghusen regnes som en av Sveriges mest utfordrende baner. Det skyldes for en stor del roughen, som består av lyng. Havner man i den er det nærmeste vei ut som gjelder. Med sine 80 bunkere og 12 vannhinder regnes banen som spennende uansett om man er nybegynner eller lavhandicapper. Det sies at om man skal få en god score på Ljunghusen, må dagsformen være på topp. Spesielt hvis det blåser. Hull 17 er et kort par 4 hull på 280 meter med vann både rett frem og til høyre og venstre. Den opphøyde greenen voktes i tillegg av fire bunkere.

Miljø og treningsfasiliteter

Klubben har drivingrange og fine treningsområder. Den uformelle restauranten tiltrekker seg både medlemmer og andre som ønsker å spise et måltid i nærheten av havet.

Overnatting

Ljunghusen Golfklubb samarbeider med en rekke hotell og overnattingssteder i nærheten om gunstige greenfee-pakker. For mer informasjon, se hjemmesiden.

 

 

Fakta om Ljunghusen Golfklubb

18-hullsbane

Par 72

Sesong: Hele året

Gul tee: 5884 meter
Blå tee: 5394 meter
Rød tee: 4997 meter

Arkitekt: Polling, Brasier, Sederholm, Chamberlain

Greenfee: Høysesong 800,-, lavsesong 400,-. Junior 200,- kr.

Adresse: Kinells väg, 236 42 Höllviken

Tlf: 0046-40 45 80 00

E-post: info@ljgk.se

Hjemmeside: www.ljgk.se

Veibeskrivelse

Kjør mot Malmø, og videre mot Trelleborg på E6. Ta deretter vei 100 mot Skanör-Falsterbo. Ca 500 meter etter Falsterbokanalen står det skilt mot venstre ved trafikklyset. Følg Storvägen, og ta Kinells vei til golfbanen. Ellers: Buss 100 fra Malmø stasjon.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.